Zonder plan wordt het niets

Zonder plan wordt het niets

Er zijn zoveel dingen die je steeds maar voor je uitschuift.

Je zegt dan ‘ja, ik weet het’ of ‘Ja, je hebt gelijk’, maar het komt er niet van. Wat houdt je tegen?

Het kan van alles zijn, een ander huis, een nieuwe inrichting van je huis, een andere baan, of iets veel kleiners. Dingen die tijd of aandacht nodig hebben, grote dingen of kleine dingen, dure dingen of goedkope dingen.

Goede voornemens die er niet van komen omdat je ze alweer vergeten bent en na een paar weken weet je helemaal niet meer dat het goede voornemens waren tot iemand je er aan herinnert.

Je maakt lijstjes, maar de lijstjes worden niet korter. Er is altijd weer iets nieuws en ondertussen komt het al helemaal niet van de grotere projecten. Er is genoeg werk om je bezig te houden, dus je doet het goed, er is niets op je inspanningen aan te merken, je hebt het druk.

Maar je doet jezelf tekort. Eigenlijk sta je stil. En dat duurt totdat de beslissing voor je wordt genomen, want eigenlijk merk jij zelf ook wel dat je een beetje begint te balen van wat je doet. En of je het door hebt of niet, dat merken anderen ook aan je.

Om allerlei redenen ben je er nog niet aan begonnen: het kost te veel tijd, ‘ik krijg het toch niet af of het lukt me niet want ik moet zoveel anderen dingen doen, ik heb er geen geld voor, ik weet niet goed waar ik moet beginnen’.

Het inspireert als je het probeert!

Beslis wat je het meest in de weg zit. Wat wil je echt, jijzelf, waar krijg je energie van, waar word jij blij van als het lukt.

Ik begin nergens aan als ik er niet superblij van wordt. Zo vond ik mijn huis, zo verbouwde ik het en zo startte ik mijn eigen bedrijf en kwam ik goed 2020 door. Nieuwe plannen voor 2021 zijn in de maak.

Zo krijg je in zes stappen je plan in beweging:

Schrijf de obstakels op een rij en schrijf erachter wat je nodig hebt:

  1. hoeveel tijd kost het je en
  2. hoe regel je de tijd die je nodig hebt,
  3. hoeveel geld kost het je en
  4. hoe regel je het geld dat je nodig hebt,
  5. wat weet je niet waardoor je niet begint en
  6. hoe regel je dat je het wel weet.

Dat is je plan, niet meer en niet minder.

Gun het jezelf, voordat iemand anders de beslissing voor je neemt en je nog verder van huis bent.

Ik hoop dat je voor 2021 een plan hebt voor jezelf, voor je gezondheid, je familie, je financiën en je carrière.

In de Women Leaders Mastermind gaan we verder. Hoe kan jij plannen maken en uitvoeren op een manier die helemaal bij jou past, zonder belemmerende regels en oordelen van anderen en van jezelf? We gaan we uit van de FAST FORWARD. Jij doet het al en het kan nog sneller en beter. Hoe krijg je de wereld met je mee.

Kijk snel hier voor meer informatie en meld je snel aan voor een vrijblijvend intake gesprek. Er is nog plaats. De eerste module start 11 februari 2021! (natuurlijk Covid proof). https://elodievansytzama.nl/women-leaders-mastermind/

 

 

tot gauw,

Elodie

 

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn. 

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap. Het geeft je een moment van reflectie om uit te zoomen uit de waan van de dag en stil te staan bij wat echt belangrijk is voor je.

Gratis e-boek

9 Tactieken om een ‘JA’ te krijgen in jouw onderhandelingen op je werk