What are friends for?

What are friends for?

Tjonge wie had gedacht dat we een heel jaar aan social distancing zouden doen.

Ik ben er nogal goed in, distancing, misschien een beetje te goed.

Ik ben dol op mijn vriendinnen en begin ze nu wel erg te missen, misschien heb ik toch wat van het mannelijke in me (leg ik hierna uit). Misschien ben ik heel gemiddeld, dat is regelmatig tot veel contact met vijf dierbaren vlakbij.

Heb jij veel contact met vrienden? Slepen ze je er doorheen? Of merk je dat je minder aandacht geeft.

Weet je dat vriendschappen van mannen en vrouwen heel anders zijn.

Mannen willen samen dingen doen! Actie! En vrouwen willen met elkaar praten, maakt niet uit of dat via de telefoon of live is, allebei werkt het. Door dit te doen maken mannen en vrouwen endorfines aan, een feel-good hormoon.

We moeten in deze tijd iets meer moeite doen om prettige stofjes aan te maken die helpen om ons goed te voelen. Omdat er bij aanraking en nabijheid ook nog oxytoxines vrij komen, het ‘ingroup’ hormoon. Die krijgen we nu alleen van thuis. (Natuurlijk maak je ook endorfines aan met sporten en bewegen)

Voor mannen doet praten met elkaar niets, aldus onderzoek. Liever elkaar een tijd niet spreken en daarna weer afspreken voor een potje sport, doen of kijken.

Wist je dat WhatsApp bedoeld was als ondersteuning voor logistieke dienstverlening, maar dat dit door vrouwen voor het onderhouden van sociale contacten een vlucht heeft genomen.

Nu we aan huis gekluisterd zitten is vriendschap super belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat mensen met veel vriendschappen langer leven, rustiger zijn en meer plezier hebben. Tja of daar nou onderzoek voor nodig is, maar het is fijn dat het bevestigd is.

Vrouwen hebben daar dus met elkaar praten voor nodig, dus ik zal mijn vriendinnen echt meer bellen. Ik heb gelukkig vriendinnen waar we ook na een half jaar niet praten de draad gewoon weer op kunnen pakken.

Juist omdat werk en leven in elkaar overgaan zijn vriendschappen mooi om het monotone ritme te onderbreken met een heel ander gesprek, en voor mannen is misschien samen gamen een optie. En natuurlijk kunnen vrouwen hun vriendschap delen met mannen, en een berichtje sturen of bellen, daarom is diversiteit zo belangrijk.

Ook in werk is het belangrijk het verschil in mannen en vrouwen vriendschappen te onderkennen en ook netwerken werkt dus anders. En vrouwen passen zich moeiteloos aan, maar daarmee missen organisaties dus heel veel extra’s.

Daarom is er de Women Leaders Mastermind. Daarin brainstorm je met een groep vrouwelijke leiders over hoe jij jouw ideeën Fast Forward vorm kunt geven en krijg je daar ‘Sisterhood’ bij van vrouwelijk leiders, dat is elkaar inspireren èn bemoedigen voor het beste resultaat!

Heb jij een idee of een uitdaging, en zou je daar met een groep vrouwelijke leiders over willen Masterminden voor succes! Kijk hier voor meer informatie en maak een afspraak met me voor een vrijblijvend intake gesprek [klik hier].

tot gauw,

Elodie

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.