The Negotiation Retreat

29 & 30 mei 2024
The Negotiation Retreat

Leer alles over Coöperatieve Onderhandelingsstrategieën en hoe jij deze toepast in Veranderprocessen en Organisaties – met wijze lessen van Internationale Vredesonderhandelaars en Mediators 

onderdeel van het partnerdevelopment programma van de Directors Club

onderdeel van het Directors Club programma voor Natuurlijk Leiderschap 

Ontdek

met deze retreat hoe je met minder werk meer effect en meer voldoening haalt uit je acties, hoe je mensen meekrijgt, kunt bruggen bouwen en de relatie versterkt ook als de belangen tegengesteld lijken.

  • Stel je voor dat je alleen nog maar werkt met de leukste mensen
  • Stel je voor dat je niet meer tegen de stroom in hoeft te zwemmen, maar met gemak en minder werk voorstellen doet die mensen graag willen volgen
  • Stel je voor dat je weer tijd zou hebben voor jezelf, je familie en vrienden en voor nieuwe avonturen, hoe lang is dat geleden?
  • Stel je voor dat je weer vrij kunt denken over de lange termijn en je plannen echt gaat uitvoeren


Veel partners in vrije beroepen en directeuren – vakspecialisten vinden dat ze in alles de beste moeten zijn, ze voelen zich verantwoordelijk voor iedereen, ze willen overal controle over hebben, vinden dat dat bij hun werk hoort en daar zijn ze tevreden mee.

Maar jij weet dat het anders kan en je voelt dat het anders moet. Je bent steengoed in je vak, je team houdt van je, maar je raakt soms in situaties verzeild die je energie opslurpen. Bovendien houd je van verandering soms is het gewoon nodig, maar het lijkt wel alsof anderen dat niet zien. Je bent klaar voor een grote stap waar je vriend en vijand zal verbazen omdat je dingen doet die niemand voor mogelijk hield!

Als jij zo iemand bent is dit je kans om je droom te verwezenlijken! 

Als we elkaar nog niet hebben ontmoet:

Ik ben Elodie van Sytzama en ik ben de oprichter van de Directors Club voor natuurlijk leiderschap voor partners van vrije beroepen en directeurenvakspecialisten. De afgelopen jaren heb ik met honderden van deze mensen gewerkt waardoor ze nu met meer impact, plezier en vertrouwen doen waar ze het allerbeste in zijn. Ze bepalen zelf de richting en halen een hoger rendement halen uit hun acties. Ze hebben gewoon meer succes! Mensen om hen heen ervaren de positieve energie en relaties verbeteren. 

Ze hadden een paar dingen gemeen met elkaar:

Ze ontdekten hun Talent en gebruiken dat als leidraad in alles

Ze kwamen in actie en kregen focus

Ze gingen ‘nee’ zeggen door ‘ja’ te zeggen

Ze stopten met vechten en zich aan te passen en gingen leven!

Veel mensen denken dat ze moeten voldoen aan verwachtingen van anderen om succesvol en geliefd te zijn, dat ze het zelf moeten doen omdat niemand anders het doet, dat ze hun prijzen moeten verlagen als de klant dat vraagt, dat ze non-declarabele taken op zich moeten nemen omdat dat nou eenmaal zo hoort enz., dat heel veel dingen moeten, terwijl ze zelf zijn vergeten wat ze willen.

Dat kan echt anders, door te werken vanuit je Talent waardoor je veel meer waarde levert aan je omgeving, je klant, je team en je organisatie (en thuis).

Ik heb veel mensen geholpen meer waarde te leveren zonder harder te werken. Dit zijn resultaten die mogelijk zijn:

Henk Brat
Senior partner Banning Advocaten,
’s-Hertogenbosch en Amsterdam

We hebben snel en effectief een nieuwe vestiging van de grond kunnen trekken.

Door Elodie haal ik een veel hoger rendement uit de acties die ik neem voor de organisatie. Ik bereik nu veel meer met 20% van de energie van voorheen. Ik heb altijd de moeilijke weg gekozen, anderen overtuigen en tegen de stroom inroeien. Ik kwam vaak ver, maar het kostte heel veel energie.

Marloes Michels
Lid MT Directie Ruimte en Duurzaamheid
Gemeente Amsterdam

Met dank aan Elodie vaar ik nu mijn eigen koers.

Elodie’s visie op leiderschap klopt met wie ik wil zijn als leider. Ik vaar en bepaal nu mijn eigen koers. Ik sta zelf aan het roer, in plaats van te zorgen dat de tegenwind gaat liggen.

Annemarie Leeuwen
Senior Director Real Estate Finance, Deutsche Hypo, NORD/LB REF

Veel meer focus en impact.

Door Elodie zie ik hoe ik situaties strategisch kan beïnvloeden zodat oplossingen samenvloeien zoals ik het wil. Door mijn programma bij haar heb ik mijn grote talent ontdekt, waardoor ik een sterkere versie van mijzelf ben geworden. 

Maureen Yntema
Hoofd Externe Betrekkingen Translink, Innovatieprogramma OV betalen Customer Strategy

Ik ben veel effectiever als leider.

Door eerder te delen zie ik nu dat er veel meer mogelijk is. Als ik iets bedenk, betrek ik anderen daar in een vroeger stadium bij, voel ik of het kansrijk is en dan ga ik het doen. Ik ben me bewust van de rijkdom te mogen geven aan anderen, te mogen delen in mijn ervaring en de wisselwerking om te ontvangen. Geeft echte energie.

Liesbeth van Doorne
Chief Human Resources Officer
Digital Container Shipping
Association

Een open en eerlijke benadering met resultaat.

Ik ben in augustus begonnen met mijn nieuwe baan. Elodie heeft me geholpen in het sollicitatieproces en me ook in laten zien dat het mogelijk is om zonder concessies aan mezelf onderwerpen waar ik weerstand tegen had op te lossen. Deze baan is me op het lijf geschreven dus dat had ik niet willen missen.

Hans Merks MD, PhD Hoofd Pediatrische Oncologie, Emma Kinder Ziekenhuis – AMC, Universiteit van Amsterdam

Dr J.H.M. (Hans) Merks
Pediatrisch Oncoog
Prinses MaximaCentrum

Cruciale ondersteunende factor op cruciale momenten.

Elodie maakt je bewust van je drijfveren, kwaliteiten en beperkingen en vertaalt dat naar voor jou effectief gedrag in het bereiken van gewenste en realistische doelen. Dit doet ze in een open sfeer, efficiënt, duidelijk krijgen en vertalen naar werkplan: daarmee is ze een cruciale ondersteunende factor op cruciale momenten.

Maak je dromen waar

Omdat Talent en Onderhandelingsvaardigheden zo’n groot verschil maken voor vakspecialisten in vrije beroepen heb ik besloten deze masterclass retreat hier helemaal aan te wijden, zodat jij ook meer rendement haalt uit je acties, effectiever je doelen kunt behalen en een sterker leider leert zijn. 

9 lessen

En 3 bonussen!

En het is niet iets dat je alleen moet doen, het is veel leuker met andere vrije beroepers en directeuren die met hetzelfde worstelen. Zoek mensen op die dit ook willen doen of al doen. Vermijd de fouten die zij maakten.

Dit is wat je gaat leren

2 dagen

Deze Retreat geeft je de gelegenheid om 2 dagen te reflecteren op je professionele ontwikkeling en wie jij wilt zijn in je beroep. Vaak heb je daar in de dagelijkse hectiek helemaal geen tijd voor, en is er letterlijk ruimte en tijd voor nodig om dit daadwerkelijk te gaan doen.

9 lessen

Je leert  onderhandelen op een manier die bij jou past zodat jij het direct kunt toepassen in de praktijk. 

3 bonussen

De inhoud

Les 1. De attitude van grote onderhandelaars, zoals jij ook kunt zijn

Leer de 7 kenmerken van de succesvolle onderhandelaar. Deze maken dat je ontspannen een onderhandeling ingaat en dat je de relatie versterkt mèt je klant en vóór je klant. Je klant kan ook je organisatie zijn, of jijzelf. De relatie is belangrijk omdat de lange termijn altijd nog meer in petto heeft voor jou, maar ook voor je klant. Je wordt hierdoor aantrekkelijker voor je klant. Leer hoe klanten het vanzelfsprekend vinden om je goed te betalen en je grenzen respecteren.  

Les 2. Hoe je je Talent gebruikt in onderhandelingen

In deze les ga je je eigen meest succesvolle ‘wapen’ ontdekken, zodat je niet langer strijdt met de wapens van anderen omdat je denkt dat dat hun manier beter is. En terwijl je er op die manier nooit goed in zal zijn, het zijn immers hun wapens. Je gaat leren hoe jij een onderhandeling het beste kunt aanpakken op een manier die helemaal bij jou past en daardoor super-effectief is.

Les 3. Templates om je onderhandeling voor te bereiden

Hoe bouw je je onderhandeling op? Waar richt je je op om de relatie te versterken en hoe breng je hete hangijzers te berde. Hoe ga je bruggen bouwen. Hoe zorg je dat je wegloopt uit de onderhandeling met je optimale inhoudelijke resultaat en je wederpartij ook als dat ook maar enigszins kan. Wat doe je als je de ander niet blij kan maken.

In deze les krijg je maar liefst 5 templates om je onderhandeling voor te bereiden, zodat je steeds het beste in huis hebt om jouw onderhandeling optimaal te laten verlopen.

Les 4. Drie verschillende onderhandelingsstijlen en de warme en koude aanpak

In deze les leer je stijlen en aanpakken te herkennen en hoe je er constructief mee omgaat. Dat is belangrijk omdat er niet one size fits all is. Je leert 5 strategieën om in iedere onderhandeling beweging te krijgen en tactieken effectief af te wenden.

Les 5.  Omgaan met macht

We willen in Nederland liever niet dat macht bestaat, maar het is er. Hoe ga je ermee om? In deze les leer je je eigen macht kennen, en hoe je die wel effectief kunt inzetten in een onderhandeling, want verkeerd gebruik van macht werkt vaak averechts.

Je leert ook over de schaduwkanten van macht en wat je daartegen kunt en soms moet doen om excessen te voorkomen.

Les 6. Het 4 D model

Veel onderhandelingen lopen vast door irritaties, dubbele agenda’s en domweg ruzie. In deze les leer je luisteren naar wat niet gezegd wordt, tussen de regels door zodat je weet waarom het niet loopt zoals je wilt en weer invloed krijgt op de voortgang. Je klant zal je dankbaar zijn en jij bespaart jezelf heel veel frustratie en nachtelijk wakker liggen.

Les 7. ‘Mappen’, de spelers in het ‘spel’ en de grotere context

Er zijn mensen en omstandigheden met invloed op wat er aan jouw onderhandelingstafel gebeurt terwijl je dat niet altijd wordt verteld, zodat je voor verrassingen kan komen te staan. Tel daarbij op cultuurverschillen – nationaal, industrieel, bedrijfsmatig – die de communicatie positief maar ook negatief kunnen beïnvloeden en je hebt een recept voor ‘drama’. In deze les zetten we stappen die jij nooit meer vergeet in je voorbereiding en die je meteen effect opleveren. Ook zinvol als je moet onderhandelen met grote bureaucratieën, zoals de overheid.

Les 8. 3 Sleutels die nog meer waarde toevoegen aan iedere overeenkomst

Wat is de waarde van de overeenkomst als deze direct na ondertekening alweer moet worden aangepast. De ‘after deal’ follow-up is een essentieel onderdeel van de onderhandeling. Leer de drie sleutels om waarde toe te voegen en de overeenkomst overeind te houden, terwijl je de relatie bestendigt.

Les 9. Nooit meer stress en uitputting

Hoe kun je je Talent en deze onderhandelingsvaardigheden toepassen om sturing te geven aan je agenda, zodat je weer tijd krijgt voor je lange termijn plannen, want leven bij de dag werkt niet voor jou als je partner bent in een vrij beroep. Wat delegeer je wel en wat zeker niet, en hoe zeg je Nee tegen wat niet voor jou is, en Ja tegen wat je het allerliefste doet. Dat leer je in deze belangrijke les.

Bonus 1:
Een live online workshop ‘Ontdek je Talent’ voorafgaand aan de Retreat. De uitnodiging ontvang je vooraf. Mocht je deze workshop niet kunnen bijwonen dan ontvang je de opname ervan in je mail.

Bonus 2:
Een werkboek met templates en teksten waarmee je iedere onderhandeling, op ieder niveau kunt voorbereiden na deze Masterclass.

Bonus 3:
Een inspirerend en verrassend avond programma.

Voor wie is deze Retreat?

Deze Retreat is voor de ambitieuze partner in een vrij beroep en de directeur bestuurder met een vakspecialisatie die meer voldoening zoekt en meer resultaat wil van haar of zijn inspanningen, binnen of buiten je huidige plek. Op jouw positie gaat het om je bijdrage, om wie je bent als mens en daarbij zouden je verlangens en wensen leidend moeten zijn, zijn ze dat?  

Je bent steengoed in je vak en je klanten weten je te vinden, je praktijk loopt en je twijfelt niet aan je kunnen of je positie. Je vakinhoudelijke positie heb je al ingenomen. Het is voor jou logisch dat je het beste uit jezelf wilt halen en dat je je inzet daarvoor.

Buiten je comfortzone gaan is voor jou normaal, je weet dat daar ‘het magische’ begint. Je begrijpt dat er een investering in geld, tijd en commitment nodig is, en dat wil je graag, omdat je weet wat het je kan opleveren. Je wil heel graag leren, stelt vragen, participeert in oefeningen, etc.

Voor wie is deze Retreat niet?

Voor managers zonder bezieling, die uitsluitend geloven in meetbaarheid en cijfers, de korte termijn en die beslissingen nemen zonder het grote plaatje.

Wat voor soort Retreat is dit?

Er zijn tegenwoordig heel veel retreats in leiderschap en onderhandelen voor bestuurders en leiders van professionele teams. Vaak luister je dan naar iemand met heel veel kennis en ervaring. Ze geven je een boost en inspiratie en je neemt je voor ermee aan de slag te gaan. Maar wat blijft ervan over na een week?  Wat had je ook alweer geleerd?

Zo’n retreat is dit niet.

Jouw sterke leiderschap staat centraal en ik wil dat je dat ook echt in de praktijk gaat brengen. Mensen die met mij werken weten dat dat zo is, hoewel we werken in een groep is alles wat ik doe maatwerk voor jou. 

Mijn persoonlijke commitment aan jou:

– Je krijgt op maat informatie over onderhandelen die jij direct kunt en zult toepassen in de praktijk.

– Alle inzichten en ideeën die je leert zijn in de praktijk getest door de beste Business schools in de wereld en toepasbaar intern in grote en kleine professionele organisaties, extern met klanten, leveranciers en overheden en ook persoonlijk. Ze werken echt weet ik door jarenlange resultaten bij mijn klanten en mijzelf.

– Je komt in een liefdevolle omgeving met zorg voor jou zodat je even helemaal op jouw ontwikkeling kunt focussen, kunt uitwaaien en opladen in rust en vrijheid.

– Je wordt niet overvoerd met kennis zodat je je helemaal “platgeslagen” voelt. Er is ruime gelegenheid en tijd voor pauzes, netwerken en reflectie.

– En het is leuk, ik weet zeker dat je zult genieten!!!

Waarom meedoen aan the Negotiation Retreat?

  1. Je hebt reflectie nodig om een sprong voorwaarts te maken

Deze retraite met focus op onderhandelen geeft je de gelegenheid om 2 dagen te reflecteren op je professionele ontwikkeling en wie jij wilt zijn in je beroep en hoe je dat kunt bereiken. Vaak heb je daar in de dagelijkse hectiek helemaal geen tijd voor, en is er letterlijk ruimte en tijd voor nodig om dit daadwerkelijk te gaan doen. 

  1. Je vormt een high-end netwerk

De retraite geeft je de gelegenheid om in contact te komen met andere partners in vrije beroepen en directeuren. Dat inspireert en biedt nieuwe perspectieven. 

  1. Je kunt je vragen meteen aan me stellen

Deze Masterclass geeft je de gelegenheid om rechtstreeks in contact te komen met Elodie.

  1. Alleen al de beslissing om te komen, gaat je helpen

Je zult merken dat je anders focust, meer kansen ziet. Dat is de ervaring van velen en het heeft puur met deze beslissing te maken om jouw onderneming, want dat is je beroep ook, het beste te geven wat het verdient!

Tijden & Locatie

Waar

Verscholen in het groen ligt Fort bij Nigtevecht aan een rustig weggetje bij het Amsterdam-Rijnkanaal midden in de natuur. Een unieke locatie tussen Abcoude en Nigtevecht midden in de natuur. Het fort is onderdeel van de stelling van Amsterdam en is onderdeel van diverse mooie wandel- en fietsroutes. Rust, comfort en ruimte, 10 minuten van station Abcoude en gratis parkeren voor de deur.

Adres:
Fort bij Nigtevecht
Velterslaan 1
Abcoude

Wanneer

29 mei 2024 10.00-21.00 uur (inclusief avond programma)

30 mei 2024 9.00-16.00 uur

Met heerlijke lunches, koffie en thee en versnaperingen.

De investering bedraagt  € 995 (excl btw) – excl. hotel overnachting

(10 NOvA PO punten cq KNB punten)

Mijn Garantie

Als je komt, stel je jezelf open om 100 % te leren, aanwezig te zijn, geconcentreerd te luisteren, aantekeningen te maken en stappen te zetten. Mocht je vinden dat mijn belofte niet waargemaakt wordt dan kun je dit aangeven uiterlijk aan het eind van de middag van de eerste dag bij het team en krijg je je investering weer terug (op een niet-restituteerbaar bedrag van €165 excl BTW na). 

Er is dus geen risico om je aan te melden. Ik garandeer jouw tevredenheid.

Annuleringsregeling

Mocht er iets gebeuren waardoor het niet mogelijk is om te komen dan:

  • krijg je een tegoedbon voor een andere dienst van elodievansytzama.nl
  • kun je je ticket doorgeven aan een vriend of collega zodat zij in jouw plaats kunnen komen. De Algemene Voorwaarden van elodievansytzama.nl zijn van toepassing

Ik verheug me je te ontmoeten en met je te werken!

P.S. Beloofd: door dit event maak je een enorme sprong in leiderschap!