Te hard gewerkt? Wat te doen als je het even niet ziet zitten?

Heb je wel eens ontevreden gedachten, dat je gewoon geen zin meer hebt, het even niet meer ziet zitten? Tja wie heeft dat nou niet, ook al wil iedereen ons dat doen geloven, dat ze het niet hebben, en dat maakt het alleen maar erger. Of heb je wel eens gedachten dat jij niet weet of je ooit nog iets zult bereiken in je leven, dat je de verkeerde keuzes hebt gemaakt of gewoon niet goed genoeg bent? Dat dit, ondanks je goede baan, niet is wat je in gedachten had? Dat je eigenlijk een enorme omhelzing nodig hebt, maar niet meer weet hoe je die moet krijgen en dat alles wat je doet leidt tot het tegenovergestelde, afstand, ruzie en ongemak. Dat je graag bevestiging wilt, maar dat je denkt dat degene van wie je het vraagt het al zo vaak heeft gegeven dat je daar niet weer mee aan kunt komen? Je wilt horen dat je het goed doet, dat je ok bent en tegelijkertijd weet je dat je dat dit gevoel weer voorbij gaat en dat het ook eigenlijk uit jezelf moet komen, niet van die ander.

Daarom geef ik je hier een manier om sneller uit deze neerwaartse spiraal te komen.

• Pak een pen en papier en schrijf alle dingen op waar je dankbaar voor bent.

• Schrijf niet alleen je dankbaarheid op voor wat anderen voor je doen (dat komt zo).

• Schrijf eerst op wat je hebt (ja dat mag) waar je dankbaar voor bent, schrijf dan op wie je hebt en waarom je daar dankbaar voor bent (wat maakt je dankbaar), en dan wie jij bent, welke kwaliteiten je hebt en waarom je daar dankbaar voor bent. (De glimlach van je lief waar je een warm gevoel van krijgt, het boek waar je zo van hebt genoten in het afgelopen jaar omdat er een prachtige zin in stond, je buurman die altijd de deur open doet en je daarom een zorg uit handen neemt)

Neem hier even tijd voor. Dankbaarheid is de tegenovergestelde emotie van ontevredenheid en je zult zien dat je je -door hier bewust mee om te gaan- beter voelt en energie weer gaat stromen.

En als je dit vast wilt houden, of gewoon als je niet zo goed in slaap komt, schrijf dan iedere avond voor je gaat slapen 3 dingen op waar je dankbaar voor bent, of zoals Paul Blot in dit filmpje vertelt: schrijf je mooie herinneringen op.

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.