Survival of the Kindest

Survival of the Kindest

Degenen die zullen overleven of winnen zijn niet de sterksten. Winst pak je niet van een ander omdat de ander het anders van jou pakt. Het is niet competitie die overleven mogelijk maakt.

Darwin heeft dit ook nooit zo gezegd, ondanks wat velen denken, dat weet je natuurlijk al lang. Maar toch is het goed hier af en toe even bij stil te staan in onze competitieve wereld.

Darwin zei dat degenen die zich het makkelijkst kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden het best overleven. Hij benoemde dat mensen die het beste kunnen samenwerken en groepen die het grootste aantal mensen met empathie, altruïsme en compassie hebben, het succesvolst zijn. Zij floreren en groeien en zullen het langst overleven als groep. Survival of the fittest is survival of the kindest!

We weten dit inmiddels ook uit de topsport. De individuen uit die teams zijn briljant in hun sport en worden daarom geselecteerd. De teams die zich hebben ontwikkeld in vriendelijkheid en compassie en die elkaars diversiteit omarmen maken het verschil tussen goed en ‘great’. Niet degenen die de ander het licht niet in de ogen gunnen. Dit is waar topteams in de 21e eeuw het verschil maken.

Groepen bestaand uit mensen die alleen met zichzelf bezig zijn verliezen meer. Waarom? Omdat mensen die willen winnen blij zijn als er iemand uitvalt of niet mee komt. Dan is er één iemand minder in de race om van te hoeven te winnen. Egoïsten of zelfs ‘bullies’ winnen heus een paar ronden, maar ze winnen zelden de wedstrijd. Organisaties waarin dit de norm is zullen de 21e eeuw niet overleven. Het zijn de teamspelers met compassie die winnen en blijven winnen.

Denk maar terug aan het schoolplein vroeger, welke pestkoppen zijn nu (als volwassene) succesvol? Of zijn het juist de rustige vriendelijke observatoren, de sportieve teamspelers die ver zijn gekomen? Er zijn vele associaties te maken, ik zal de politieke hier maar niet benoemen, ze liggen denk ik wel voor de hand.

Laten we het hebben over organisaties. Organisaties die van samenwerking hun kracht weten te maken zullen overleven en groeien, ook nu, we leven nu immers in een tijd van aanpassing en overleven.

Zoals in topsport wordt ook in organisaties het beste talent geselecteerd. Bij binnenkomst in organisaties is de diversiteit het hoogst. Maar door gebrek aan samenwerking, empathie, altruïsme en compassie vallen er steeds meer mensen af, vooral vrouwen.

Of in organisatietaal: mensen vallen af door gebrek aan luisteren naar wat anders is, naar de ander. Je wil misschien graag hetzelfde zijn, dat voelt als inclusie, maar mannen en vrouwen zijn niet hetzelfde. Inclusie is niet hetzelfde zijn, maar is samenwerken met anderen.

Organisaties zijn ontstaan rondom mannen dus vanuit het denkraam van mannen. Het is belangrijk voor organisaties en de mensen die daar werken om te begrijpen hoe dit anders is. Te onderkennen dat het anders is, anders dan een diverse inclusieve organisatie, simpelweg omdat anderen er niet bij betrokken zijn geweest.

Je kunt niet verbeteren als je niet onderkent wat er is. En je denkt het te weten maar dagelijks hoor ik voorbeelden uit advocatenkantoren, ziekenhuizen, banken, bedrijven en zelfs overheden (hoewel het bij grote overheden beter gaat) waar dit niet wordt onderkend. Het anders denken is nog steeds onbewust en blijft dat omdat het niet wordt onderkent, niet wordt geluisterd omdat je niet weet wat je moet horen. Talent van vrouwen vliegt de deur uit.

Daarom is er de workshop ‘Wat werkt voor vrouwen op het werk’, een workshop voor vrouwen en mannen om de verschillen te laten zien met de oplossingen en talent te behouden en te laten floreren en samenwerken.

Want samenwerken is wat overleven mogelijk maakt, of liever wat floreren mogelijk maken. Daarvoor is het belangrijk te weten wat de verschillen zijn, zodat alle talent een plek heeft en zich kan ontwikkelen.

We weten dat vrouwen in de geschiedenis en vandaag enorme intellectuele bijdragen leveren, meestal achter de schermen.  Ze hebben geen behoefte bedreigend te zijn, maar wel om de wereld en organisaties beter te maken.

Luister en kom naar de (gratis) online workshop ‘Wat werkt voor vrouwen op het werk’, dan weet je wat er niet werkt en kun je het beter maken. Schrijf je hier in www:elodievansytzama.nl/wat-werkt-voor-vrouwen-op-het-werk/

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn. 

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap. Het geeft je een moment van reflectie om uit te zoomen uit de waan van de dag en stil te staan bij wat echt belangrijk is voor je.

Gratis e-boek

9 Tactieken om een ‘JA’ te krijgen in jouw onderhandelingen op je werk