Smoesjes! Smoesjes! Smoesjes!

Werk is tachtig procent transpiratie en twintig procent inspiratie, zei een goede vriend en mentor tien jaar geleden tegen me toen ik een bedrijf in loondienst leidde.

Het was bedoeld om me gerust te stellen, hij bedoelde eigenlijk; vervelend werk hoort er gewoon bij.

Het stelde gerust. Absoluut niet door die verhouding, ik moet er niet aan denken en heb het omgedraaid naar 80% inspiratie 20% transpiratie.

Het stelde gerust omdat ik me door die opmerking tenminste niet alleen voelde als ik met, naar mijn zin, veel te kleine stapjes vooruitgang boekte.

Gek hoe je in je werk teleurstellingen verzamelt. Bijvoorbeeld teleurstellingen dat investeringen die je hebt gedaan met je team door aandeelhouders worden tegengehouden.

De teleurstelling is nog groter als je die aandeelhouders notabene tussentijds hebt betrokken bij je plannen en tussentijdse stappen.

En nog weer groter als de investeringen van je team ten koste gingen van andere dingen en jij je nek uitstak om dat van ze te vragen. Dan weegt de teleurstelling zwaarder.

Een paar teleurstellingen zijn niet erg, die horen erbij. Maar na verloop van tijd stapelen ze zich op en wil je niet meer wachten.  En daar wil ik het met je over hebben. Dat punt dat het je teveel is geworden. Dan trek je ineens de stekker er uit, je bent er klaar mee. Je gaat ‘om je heen kijken’.

Misschien heb je dat al vaker gedaan, dus het is een patroon. Of je bent het van plan maar het komt er niet van. Beiden zijn een symptoom dat je te weinig tijd hebt genomen voor je eigen pad, voor jouw carrière, los van wat de organisatie van je wil.

Al aan het begin van een nieuwe positie is het belangrijk om goed te weten hoe jij je pad voor je ziet, en te herkennen wat anderen nodig hebben en hoe jij dit in jezelf kunt laten zien.

Je moet weten wat jouw unieke toegevoegde waarde is zodat anderen weten wat ze aan je hebben en weten wanneer het tijd is om weer wat anders te gaan doen.

Wat wil jij? Weet je dat eigenlijk wel? Nee he, want het komt er niet van.

Wist je dat de investering van je werkgever om jou te vervangen 3 jaarsalarissen is. Dat zijn de kosten van de headhunter, en de tijd die je opvolger nodig heeft om zich in te werken en dezelfde toegevoegde waarde te leveren als jij nu.

Je werkgever heeft er dus alle belang bij dat jij goed in je vel zit, zo goed dat je je optimale toegevoegde waarde kunt leveren en dat kan alleen als jij doet waar je het allerbeste in bent.

Hoe zou het voor je zijn als je wist wat dat precies is, en als je daarmee de leiding zou nemen in je eigen carrière en ontwikkeling gebaseerd op jouw talent en ambitie.

Doe mee aan de Masterclass Natuurlijk Leiderschap, zes video lessen + persoonlijke coaching via email, waarmee jij je leiderschap neemt en daarmee de levens van anderen om je heen verandert. Je kunt beginnen op ieder moment dat jij dat wilt. En het is nieuw, het bestaat nog nergens, alleen hier.

https://elodievansytzama.nl/masterclass

Stel je eens voor hoe het voor je zou zijn als je een route zou hebben.

Zie je daar!

 

Over de auteur: Elodie van Sytzama

Met jarenlange ervaring help ik vrouwen (en mannen) in de top door obstakels heen en haal ik het beste naar boven in executives die willen investeren in hun leiderschap. Ik heb 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en gezien wat er wel en niet werkt. Met een achtergrond in mediation en onderhandeling in de advocatuur heb ik honderden executives gecoacht die de resultaten hebben bereikt die jij waarschijnlijk ook voor ogen hebt.

Gerelateerde berichten

Gratis e-boek

9 Tactieken om een ‘JA’ te krijgen in jouw onderhandelingen op je werk