Schaatsen!

Schaatsen!

Op straat hoor ik twee meisjes samen praten, niet over jongens of ruzie met vriendinnetjes, maar hoeveel zin ze hebben om te gaan schaatsen!

Jij hebt vrij gepland en familie en vrienden opgetrommeld om een samen een tocht te gaan maken. Met een slag om de arm, zodra het kan, want het weer is nooit helemaal zeker.

Het weer vertelt je dat het tijd is om iets te gaan doen. Er is maar een korte periode dat het kan, dus het is nu of nooit. En dus plan je vrij, slijpt je schaatsen, of koopt een paar en gaat.

Al dagen van tevoren heb je er zin in. Je verheugt je. Blijdschap is zo’n fijn gevoel. Koek en zopie mag niet, dus gewoon een rugzakje met koffie en broodjes mee, dat doe je wel vaker. Misschien zelfs nog wel dat opblaaskussentje, zodat je droge billen houdt als je even gaat zitten. Het weegt toch niets.

Het mooiste van schaatsen op natuurijs vind ik de tochten tussen de rietkragen door, rietkragen met rijp, heiig weer en een waterig zonnetje wat voor het prachtigste licht zorgt. Je komt op plekken waar je alleen schaatsend kunt komen. En het gaat best snel, sneller dan als je daar met een bootje zou varen, dus je legt echt afstanden af, ziet veel.

En dan de lol van schaatsen met mensen die het net zo leuk vinden en geduld met elkaar hebben. Op het ijs voelt iedereen zich verbonden en heeft geduld met anderen die het nog aan het leren zijn.

Er zijn wedstrijdschaatsers zijn die zichzelf heel serieus nemen, maar dat laten ze dan zien door heel soepel om je heen te schaatsen. Als een scheur in het ijs zorgt dat ze vallen kijken ze boos, maar ze staan op want ze zijn echte schaatsers en het hoort erbij.

Kluunen is natuurlijk niets aan, maar juist daarom moet ik er altijd weer vreselijk om lachen als ik sta te wankelen op ijzers op een paar matten die iemand voor het goede doel uit zijn huis heeft gesleept. Wat een liefde!

Waar zie je zoiets in de wereld? wat IS dit voor sport? Het is toch Briljant hoe schaatsen gewoon doorgaat ook met een wakje hier of daar. Als je namelijk ergens van houdt, maak je het mogelijk. Je gaat er voor.

Ik wil je eigenlijk laten genieten van dat heerlijke beeld, maar heb toch even een andere vraag. Wanneer heb jij voor het laatst werk gedaan waar je dit gevoel bij krijgt. En wanneer was dat echt ongehinderd, zonder stress of irritatie of gedoe?

Zou je dat heerlijke gevoel niet willen in je dagelijkse werk? Want de 80-20% regel is echt onzin hoor.

80 % zweet en 20% inspiratie is die regel, ofwel 80% is gewoon hard werken en doordoen en 20% is het leuke deel. Dat klopt niet. Bovendien doe je niet alleen jezelf, maar ook je omgeving daar echt tekort mee.

Wat een lol om met iemand te werken of te leven die doodmoe thuiskomt na een dag zonder leuke verhalen, zonder plezier of erger zonder voldoening.

En het enige dat je nodig hebt is te doen waar je steengoed in bent, te werken vanuit je talent. Dat weet je ook eigenlijk wel en je hebt al eerder coaching gedaan, maar toch val je af en toe weer terug.

Wil je overleggen over wat ik voor je kan doen, zodat jij met meer voldoening en plezier je werk kunt doen? Maak dan snel een afspraak. Dat kan hier: https://elodievansytzama.nl/strategiegesprek/

Ik heb nog twee plekken voor een strategiegesprek in de komende week, daarna ben ik twee maanden volgeboekt.

Ik hoor wel van je, wacht niet langer af.

Elodie

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.