ruzie

Ruzie!

Je verstrakt, zet je gezichtspieren en nek vast klaar om de irritante vragen en opmerkingen van je collega op te vangen. Je ademt hoog en het kost je de grootste moeite om een vraag te stellen. Sterker, je wacht het antwoord niet af, maar zet jouw oordeel er direct tegenover. Luisteren lukt niet meer goed, je weet al wat de ander gaat zeggen en het bevalt je niets.

Ben je hierin verzeild geraakt dan lijkt onderhandelen op basis van belangen op een theoretische exercitie en totaal onpraktisch. De diagnose van de situatie is gedegenereerd naar reactie, je belangen zijn geherformuleerd naar posities. Je wilt helemaal geen taart meer vergroten!  Jij claimt de taart of vernietigt hem en ambigue gegevens worden waarheden of leugens, afhankelijk van wie het zegt natuurlijk.

Het probleem van deze reacties op elkaar is dat er in deze situatie steeds op je rode knoppen wordt gedrukt. Je rationele diagnose is vervangen door reacties gedreven door emotie. En vice versa, bij je collega net zo goed natuurlijk.

Wat belangrijker is: je hebt de neiging je perceptie van de opties die je ter beschikking staan in de onderhandeling te verminderen, je ziet nog slechts een beperkt aantal uitwegen uit deze interactie:

  • Toegeven of omzeilen voor nu, maar daarmee geef je alles weg en negeer je je eigen belangen
  • Hun spel spelen, wat een riskante bezigheid is want zij zijn per definitie beter in dit spel omdat ze het al hun hele leven spelen. Jij hebt betere tactieken als je je eigen spel speelt
  • Het spel stoppen, maar ook dat is niet slim omdat je daarmee informatie mist die je zo nodig hebt om er uit te komen. Bovendien kan de ander dan stappen nemen waar jij niet van op de hoogte bent.

Deze beperkte opties gaan je niet helpen bij een oplossing uit deze escalatie.

Wat je wel gaat helpen is om te reageren op deze tactieken met interpersoonlijke macht.

Je kent mensen met interpersoonlijke macht wel, dat zijn mensen waar je respect voor hebt gewoon door wie ze zijn en door hun gedrag. Ze weten wat belangrijk is en spelen het spel op fenomenale wijze. Ze hebben overzicht en focus en oog voor de relatie.

Dat kun jij ook!

Hoe?

Door het ontwikkelen van interpersoonlijke macht, met interne vaardigheden en externe vaardigheden.

Van interne vaardigheden noem ik er twee: het kennen van je rode knoppen en zorgen dat ze je niet in de weg zitten en diagnosticeren van de situatie in plaats van reageren.

En bij externe vaardigheden kun je beginnen met oefenen met actief luisteren en je menu van traditionele opties om het spel te kunnen veranderen verbreden.

Ik heb me mijn hele leven verdiept en getraind in onderhandelen en leiderschap en honderden mensen geholpen de resultaten te bereiken die jij waarschijnlijk ook voor ogen hebt.

Stel je voor dat jij je onderhandelingen met gemak zou kunnen voeren, op alle vlakken van je leven, dat je niet meer afhankelijk bent van de grillen van anderen, maar de leiding hebt en houdt over je eigen leven en je eigen rol in de organisatie. Dat zou je toch een hoop stress en hoofdbrekens schelen. Sterker nog wat een plezier zou je dat geven en ruimte voor nieuwe dingen!

Wil jij dit?

Neem contact met me op voor een vrijblijvend intake gesprek hoe jij dit kunt bereiken. Mail me of bel 0621221339.

Wacht niet af, neem actie!

Elodie

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.