Respected or liked

Respected or liked

Wist je dat onbewuste aannames van mensen in jouw organisatie meer invloed op jou hebben dat jij je realiseert? Dat is het glazen plafond (v/m), onbewuste vooroordelen die jou tegenhouden te doen waar je goed in bent.

Mensen zien dat je ambitieus bent en slim, dat je er goed uitziet en je team op orde hebt en gemakkelijk contact maakt met mensen ook op het hoogste niveau. Ze nemen daarmee automatisch aan dat je het dus wel goed zult hebben geregeld voor jezelf, dat je connecties hebt met de hoogste directeuren en dus wel goede afspraken zult hebben over je salaris, promoties en mooie jobs, of een van die drie.

En ondertussen heb je dat niet gedaan, omdat jouw ambitie geldt voor je baan, je afdeling en dat het goed gaat met je kinderen, maar je vergeet het voor jezelf te regelen. Je weet ook niet goed hoe je dat zou moeten aanpakken, en wat dan? Het is ook een beetje een no-go area om over na te denken.

En vanwege de perceptie over jouw vermeende regelkunsten voor jezelf gaat ook niemand je helpen, het komt niet in ze op of ze gaan hun handen niet branden.

Ondertussen erger je je aan dingen in je organisatie. Problemen worden niet gezien en niet opgelost terwijl jij de oplossing ziet, maar het is niet aan jou. Er is veel hanen gedrag, van mannen en van vrouwen. En toch worden er geen knopen doorgehakt. Je ergert je aan hoe de organisatie gerund wordt.

Jij bent goed in je vak en regelt het voor je eigen cliënten goed, want dat is wat je doet. Jij bent een vakvrouw. Maar je ziet dat er op je afdeling en in de organisatie allerlei dingen beter kunnen. Je hebt dit wel eens gezegd, maar er wordt niet geluisterd. Of je hebt het niet gezegd omdat jij niet de verantwoordelijke voor de voeten wilt lopen.

Soms erger je je kapot, bijvoorbeeld als er niet goed geluisterd wordt. Je slaapt slecht, bent steeds vaker moe. Je gaat er dus niet nog meer taken bijnemen.

Er zijn allerlei redenen waarom je niet de leiding neemt, terwijl je wel de capaciteiten hebt.

Eén daarvan is dat bij vrouwen ‘respected and liked’ negatief gecorreleerd zijn en bij mannen positief. Dus lopen veel vrouwen over een evenwichtskoord om te laten zien dat ze het in zich hebben (respected) en gewaardeerd worden (liked).

Met negatief gecorreleerd wordt bedoeld dat als je goed bent in je vak, je dus wel dingen zult hebben geregeld die anderen niet weten en achterbaks en politiek zult zijn. Daar gaat niemand zijn handen aan branden. En jij wilt aardig gevonden worden, dus balanceert op dat koord.

Dit zijn onbewuste vooroordelen en als jij je dat niet realiseert en niet weet hoe daarmee om te gaan houden ze je tegen.

Dat is niet nodig!

Daarom is een coach door het glazen plafond zo belangrijk, zodat je dit en andere dingen weet en er mee weet om te gaan, zodat je geen onnodige achterstand oploopt ten opzichte van je collega’s. Jij praat jezelf aan dat dat terecht is omdat je parttime werkt of welke reden dan ook, maar dat is het niet. Jij werkt er voor dus je hebt het verdiend. Bovendien wat zouden ze zonder je moeten.

Je bent niet de eerste vrouw, maar de vrouwen die het maken weten dit al lang en hebben er mee om leren gaan. Doe dat ook, voor het te laat is.

Je hoeft niet bij mij te komen, het is belangrijk om een klik te hebben dus bel een paar coaches op. Meer weten over hoe ik werk, vraag een vrijblijvend intake gesprek bij me aan. Dat kan hier.

Je bent nodig!

Groeten,
Elodie

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.