Op avontuur!

Op avontuur!

Hou jij er ook zo van om te ontdekken, op avontuur te gaan? Is voor jou het toppunt van ontspanning nieuwe omgevingen te leren kennen, de natuur op je in laten werken, of kijken hoe mensen op andere plekken leven, eten, wonen en werken. Om je heen kijken, door straatjes lopen, koffiedrinken.

Voor de zomer bedacht ik dat dat ook in Nederland kan. Als je in het buitenland op onderzoek uit kan gaan, zijn hier ook mooie plekken die ik nog niet ken. Ik ging op zoek naar plekken waar je je alleen waant in de natuur. Ik weet dat alle natuur in Nederland is aangelegd, maar desondanks zijn er plekken waar je de stilte kunt horen, weg van autoverkeer en vliegtuigen en iets te veel mensen. Plekken waar je vogels hoort kwetteren en wind in de bomen hoort ruisen.

Nu de zomer ten einde is en we nog een tijdje binnen moeten blijven merk ik bij mijn klanten de behoefte om dat ontdekken voort te zetten, maar in de vorm van kennis vergaren. Nieuwe dingen leren, een studie oppakken, verdiepen in een onderwerp. Ik denk dat dat ook iets is van de wintermaanden, als het koud is ga je naar binnen en omdat we tijd overhouden door minder reistijd en de behoefte naar verdieping en leren blijft, gaan we op onderzoek uit in kennis.

Fantastisch is dat, want dit is de tijd dat we het nieuwe een vorm moeten geven. Verdieping en leren helpt daarbij. Het nieuwe is de tijd van veranderende sociale structuren door afstand, en beschermen maar toch verzorgen van kwetsbaren. Van veranderende professionele structuren door thuiswerken en digitaal leidinggeven. Niemand weet hoe het moet, ook niet hoe we Covid moeten beheersen, of is het ‘een nieuwe wereld met Covid’.

Dus moeten we nieuwe dingen proberen en bijstellen naar de ervaringen die we opdoen. Het is niet heel anders dan organisatieverandering; een heldere vraag formuleren, nadenken, afstemmen, actie nemen op kleine schaal en bijstellen waar nodig, evalueren. Houden wat werkt en de cyclus weer opnieuw. Dat is inclusieve (of zelfs democratische) verandering.

Nu is het niet een organisatie, maar de gehele wereld ineens. Dat vergt nogal wat denkkracht en doorzettingsvermogen van degenen die het aandurven. Vertrouwen dat het goedkomt van degenen die dat kunnen geven, en bevestiging aan diegenen die daar niet zoveel ervaring mee hebben.

Dus nieuwe dingen leren en ontdekken is fantastisch en nodig. Maar kennis is alleen kennis als het gedeeld wordt en kennis verveelvoudigt als het wordt gedeeld. Het verveelvoudigt niet gewoon door een optelling of door vermenigvuldiging, maar exponentieel! Het effect van delen van kennis met elkaar genereert een ongelofelijke nieuwe hoeveelheid aan ideeën en kennis. Dat is wat we nodig hebben. In combinatie met uitproberen zoals hierboven beschreven.

Er zijn verschillende manieren om kennis te delen en veranderingen mogelijk te maken. Een van de vormen is een Mastermind, waarin de denkkracht van een groep mensen van hetzelfde niveau worden ingezet voor een onderwerp, probleem of dilemma. Nu is er een Women Leaders Mastermind: vrouwen die met elkaar nadenken over dilemma’s. Women Leaders, naar mijn inzicht, nemen partnerschap van mensen als uitgangspunt. De Mastermind werkt om exponentieel kennis te delen, in actie om te zetten en over het vervolg met elkaar door te denken.

Wil je weten of dit iets voor je is? Dat kunnen we samen onderzoeken. Een keer per week heb ik een plek voor een vrijblijvend strategiegesprek, is die voor jou? Meld je dan hier aan

Never walk alone, kennis is kennis als je het deelt!

Groeten,

Elodie

 

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn. 

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap. Het geeft je een moment van reflectie om uit te zoomen uit de waan van de dag en stil te staan bij wat echt belangrijk is voor je.

Gratis e-boek

9 Tactieken om een ‘JA’ te krijgen in jouw onderhandelingen op je werk