Onderhandelingen door vrouwen zijn duurzamer.

De uitkomst heeft 35 % meer kans om 15 jaar of meer stand te houden.

Waarom? Omdat vrouwen anders naar oplossingen kijken, meerdere aspecten meenemen: niet alleen een staakt het vuren, maar echte veiligheid voor zichzelf en hun kinderen om te kunnen wonen, slapen, eten en naar school te gaan.

“We know that women are critical to creating enduring change and lasting peace in conflict-affected contexts. Despite this, at UN-brokered negotiations, just 23 percent of participants are women—even though negotiations that involve women are 35 percent more likely to last through 15 years.

The challenge is not just a seat at the table. Despite stereotypes and tight resources, women-led organizations are often the vanguard of peace.” Search for Common Ground eindejaarsbrief 2022.

Zie het als een metafoor en vraag je af waarom er niet meer vrouwen ‘aan tafel zitten’ of op beslisposities in de organisatie waar jij werkt? Ik weet wat je denkt. Wil ik dat wel?  

Ook daarin ben je niet alleen. In de VS is net het nieuwe rapport Women in the Workplace 2022 uitgekomen van LeanIn en McKinsey en er is sprake van ‘The Great Breakup’. Vrouwen verlaten massaal hun huidige werk omdat ze net zo ambitieus zijn als mannen, maar meer tegenwerking ervaren, ze gaan gewoon op zoek naar betere kansen.

Wat in de VS gebeurt, gebeurt iets later vaak ook in Nederland. De trend is nu al minder vrouwen in plaats van meer op managementposities (SCP 2022) zodat er ook minder vrouwen naar top managementposities doorstromen. De trend zal dus doorzetten.

Een belangrijke reden voor vrouwen is zin, heeft het zin wat ik doe. Heb ik zin in eindeloze vergaderingen die in minder tijd zouden kunnen en geen duidelijke uitkomst hebben? Hebben de besluiten die ik neem op die plek zin voor een grote groep mensen, worden die er beter van? Als dat niet zo is, zoeken vrouwen het elders waar ze meer ‘impact’ hebben, waar het zin heeft wat ze doen.

In de woorden van de metafoor aan het begin: Een staakt het vuren heeft niet zoveel zin als je niet veilig kunt wonen en slapen, of veilig over straat kunt om eten te kopen of naar school te gaan. Het is een begin maar het is niet af, het moet wel zin hebben! Als het zin heeft, zijn vrouwen leeuwinnen, dan maken ze zin. 

Groet,

Elodie 

0621221339

DE WOMEN LEADERS MASTERMIND GAAT WEER VAN START,
ALVAST MEER WETEN KIJK HIER VOOR EEN SNEAK PEAK
en je bent welkom om een afspraak te maken om te ontdekken of het iets voor je is.  

Sprak dit je aan? Leer om een sterke en verbindende leider te zijn met meer impact en meer vrijheid, hoe je optimaal tot je recht kunt komen en om geen concessies te doen waar je niet achterstaat. Download hier het Directors Club E-book.

Directors Club

Voor ambitieuze leidinggevende vakspecialisten!

Welkom, leuk als je je voor mijn nieuwsbrief aanmeldt! 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Meer lezen?

Je vindt dat je ‘het’ moet weten en zelf moet doen omdat je leidinggevende of bestuurder bent. Het is je taak om voor jouw team en je organisatie alles goed te regelen. Je hebt wel...

Herken je dit? In je bestuur moeten bestuursleden wegens uitbreiding van het bestuur onderling zaken overdragen, maar loslaten lukt niet. Het lijkt op een gebrek aan vertrouwen. Je managementteam bestaat uit ervaren en minder ervaren...

John Cleese schreef een boekje ‘Creativity, a short and cheerful guide’*. Hij noemt daarin twee essentiële vaardigheden die nodig zijn voor creativiteit: kunnen spelen en beslissingen kunnen uitstellen. Hij zegt: Kunnen spelen zodat je de...

Hoogbegaafdheid (HB) en de mogelijkheid om dat van jezelf te beoordelen is relatief aan de uitdagingen die je jezelf stelt. Zo werkt namelijk het HB brein. Je relateert niet aan anderen, maar aan je eigen...