Dat onbevredigende gevoel als je uit een gesprek komt. Je neemt je iets voor en toch gebeurt er iets heel anders, wat is dat balen! Een gesprek duurt veel langer dan je van plan was en toch heb je niet het idee dat je iets opgeschoten bent. Vermoeid trek je je jas aan en ga je maar naar huis, met een rotgevoel.

Daarom is het extra leuk dat ik gisteren dit mailtje kreeg: ‘Dank voor het webinar van vanmiddag. Je kon meteen zien hoe belangrijk het is om echt 1 doel te hebben. Ik realiseerde me dat mijn collega en ik nog niet op 1 lijn zitten. Dat is natuurlijk niet handig. Met andere woorden: dank voor de food voor thought. Je hebt ons zeker aan het denken gezet.”

Te vaak merk ik dat mensen op hun werk zonder een helder doel aan een gesprek beginnen. Ja, ze weten het wel zo ongeveer, maar in het gesprek verandert de toon en sfeer en de uitkomst is helemaal niet wat ze van plan waren. Of misschien wel erger, er is geen uitkomst. “We hebben het er nog over”, wordt dan gezegd. Of de ander heeft een volledig andere perceptie van het gesprek en/of van de uitkomst waardoor je er later nog heel veel tijd aan kwijt bent om het alsnog duidelijk te krijgen. Dat wil je toch niet! Wat en verspilling van jouw kostbare tijd en energie.Energie die je aan veel leukere en belangrijkere dingen kunt besteden, zoals je eigen carrière, een mooi project waarmee je kunt shinen, of extra tijd voor even vrijheid.

Ik wil je graag met je werken om jouw leven een stuk makkelijker te maken zodat jij alleen nog maar doet waar je steengoed in bent. Kom kijken op elodievansytzama.nl voor coaching door het glazen plafond.