Never Ever Give Up

Zit alles tegen en denk je dat je er niet meer uit komt? Heb je het gevoel dat je de bodem hebt bereikt en wist je niet dat dat kon?

Soms is dat zo en, hoe cru het ook klinkt, dat zijn de momenten dat we groeien als mens. Dat is in het moment zelf soms niet voor te stellen, maar achteraf als je terug kijkt zie je dat het zo is.

Ze zeggen wel eens, dat je jezelf dan tegenkomt. Ik denk dat ze daarmee bedoelen dat je weet dat je altijd ergens kracht vandaan haalt. Dat je altijd een nieuw perspectief vindt.

Weet dat, hoe diep de bodem ook is, je er altijd wel weer uit krabbelt en opkrabbelt. En ja, je komt er dan sterker uit, omdat je weet dat het zo is.

Jaren geleden kreeg ik dit plaatje van een vriend. Steeds moet ik lachen om de kikker die met krachtige handen zorgt dat hij niet in de ooievaar kan verdwijnen.

Krachtige handen zijn een metafoor om voor jezelf te zorgen en jezelf te inspireren of te laten inspireren tot nieuwe perspectieven. Dat kan in van alles zitten, alles waar jij perspectief in ziet, een beetje blij van wordt en weer zin krijgt om dingen te gaan doen.

En ja daarom hebben we ook kunst en cultuur nodig, en onze familie, geliefden, kinderen, vrienden, de natuur, in bewegen en schilderen, mooie dingen maken en gezond koken. Allemaal dingen die inspireren.

Ik beloof je dat je weer licht gaat zien, als je door de eerste fasen van stress (verdriet, boosheid) heen bent. Net als deze kikker, want die zorgt dat hij altijd sterke handen houdt, omdat ooievaars nu eenmaal niet zijn te vermijden.

Ben je op zoek naar inspiratie en concrete handvatten en vaardigheden om perspectief te zien in tijden van crisis. Kom dan naar mijn webinar 4 manieren om te werken aan je carrière want dit is niet het moment om af te wachten.

Kijk bij de pagina ‘gratis’ in het menu. Of klik hier om je aan te melden.

Over de auteur: Elodie van Sytzama

Met jarenlange ervaring help ik vrouwen (en mannen) in de top door obstakels heen en haal ik het beste naar boven in executives die willen investeren in hun leiderschap. Ik heb 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en gezien wat er wel en niet werkt. Met een achtergrond in mediation en onderhandeling in de advocatuur heb ik honderden executives gecoacht die de resultaten hebben bereikt die jij waarschijnlijk ook voor ogen hebt.

Gerelateerde berichten

Gratis e-boek

9 Tactieken om een ‘JA’ te krijgen in jouw onderhandelingen op je werk