Mijn ebook is klaar! Dit is wat je kunt verwachten van mij.

By | 17 mei, 2019|

Onderhandelen met andere leeftijden, culturen en beroepen, samenwerken in een context van meer complexiteit (artificiële intelligentie, hogere burn-out cijfers), een omgeving creëren van kwetsbaarheid die nodig is voor innovatie, wat betekent dat voor communicatie? Hoe zorg je als leidinggevende dat de interactie tussen mensen veiligheid biedt om te floreren en hen niet het gevoel geeft dat ze worden afgerekend.

Want als alles om ons heen op alles invloed heeft, en veranderingen exponentieel in plaats van lineair plaatsvinden, hoe gaaf zou het dan zijn als talenten elkaar ook exponentieel kunnen versterken, in plaats van naast elkaar doormodderen? Hoe doe je dat? Lukt het je? Of kun je wel een paar goede ideeën gebruiken?

Ik coach professionals die leiding geven. Ik leer mensen die die heel goed zijn in hun vak hoe ze zich kunnen positioneren als leider, binnen de organisatie en naar buiten. Hoe ze succesvolle onderhandelingen kunnen voeren, zonder zichzelf kwijt te raken. Hoe ze kunnen omgaan met verschillen en veiligheid kunnen bieden, zonder zichzelf te verliezen. Dat en nog meer is leiderschap in de 21e eeuw. Hoe ik dat doe kun je lezen in mijn nieuwe ebook Onderhandelen voor professionals die leiding geven in de 21e eeuw, download ebook onder de strategietips. 

About the Author:

Met jarenlange ervaring help ik vrouwen (en mannen) in de top door obstakels heen en haal ik het beste naar boven in executives die willen investeren in hun leiderschap. Ik heb 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en gezien wat er wel en niet werkt. Met een achtergrond in mediation en onderhandeling in de advocatuur heb ik honderden executives gecoacht die de resultaten hebben bereikt die jij waarschijnlijk ook voor ogen hebt.