Mijn boek voor jou over onderhandelen en mediation!

Je hebt even niets van me gehoord want ik was een boek aan het schrijven voor jou. Eigenlijk twee boeken, maar eerst vertel ik je over de eerste. Ik hoop dat je er je voordeel mee zult doen tijdens een onderhandeling of conflict, en daarmee bedoel ik in alles waarin je samenwerkt of leeft of waarin je iets voor elkaar wilt krijgen met anderen of anderen nodig hebt.

De laatste loodjes vroegen veel aandacht vandaar de radiostilte. Ik schreef het boek samen met Dr Charlotte Hille: Introductie (Internationale) Mediation, voor iedereen die mediation wil begrijpen en toepassen.

Het is een vaardigheden boek met theorie. Het geeft een overzicht van alle aspecten van gedrag en proces waar je rekening mee moet houden als je onderhandelt voor blijvende oplossingen.

We gaven al ruim 15 jaar les in mediation en misten een boek dat uitlegt hoe je alle onderhandelingstheorie kunt toepassen, dus zijn we het zelf gaan schrijven. Het is er nu, makkelijk leesbaar met veel kopjes, overzichten, oefeningen, links naar filmpjes, een register en een leeslijst die verwijst naar de literatuur waar wij zoveel van hebben geleerd. We wilden dit heel graag met je delen.

Het boek is voor ons veel meer. Wij geloven namelijk dat iedereen bewuster met conflict zou moeten omgaan, omdat agressie teveel energie kost, energie die we heel erg hard nodig hebben voor belangrijker dingen. Overal waar mensen samenwerken en leven ontstaan grote of kleine conflicten en onze hoop is dat met dit boek iedereen een rol kan hebben om daar bewuster mee om te gaan. Daarom wilde wij, en Boom gelukkig ook, dit boek uitgeven bij bestuurskunde.

In dit boek lees je hoe je effectieve onderhandelingen kunt voeren en stagnatie kunt losmaken. We behandelen verschillende onderhandelingsmethoden –ook mijn ABC methode- en met name hoe je ze kunt toepassen. Het gaat over escalatie, de-escalatie, warme en koude conflicten en het leert je hoe je obstakels wegneemt of kunt voorkomen. En we hebben hoofdstukken opgenomen over interculturele communicatie, over dat wat gemist wordt als vrouwen niet aan de onderhandelingstafel zitten, over wat een goede mediator is en wanneer het niet werkt. Laat dit boek jou inspireren in grote en kleine conflicten en in al je onderhandelingen en samenwerkingen.

We hebben al gehoord van anderen, en dat vinden we zelf natuurlijk ook, dat het gemakkelijk leest. Boom heeft het mooi vormgegeven!

We willen heel graag weten wat je ervan vindt. Laat je het ons weten? Dat kan op LinkedIn, Twitter en FB of met een berichtje naar elodie@elodievansytzama.nl

Dank alvast voor je feedback en heel veel succes met onderhandelen!

Elodie

Het is overal online te krijgen. Hier alvast de link naar mijn favoriete boekhandel in Amsterdam:
https://www.scheltema.nl/boek/?authortitle=charlotte-hille-elodie-van-sytzama/introductie-internationale-mediation–9789462369528

ps: Docenten kunnen proef exemplaren bestellen bij Boom, doen!
https://www.boombestuurskunde.nl/bestuurskunde/catalogus/introductie-internationale-mediation-1

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.