Elodie van Sytzama mag ik eens met je praten | Onderhandelen | Strategietips

Mag ik weer eens met je praten?

Mag ik weer es met je praten

Ze is advocaat en niet de minste. Heel veel advocaat-partners hebben of hadden een coach. Maar in stilte, het is nog steeds een beetje een taboe. Waarom eigenlijk? Zal wel zijn door het oude adagium ‘de advocaat beheerst de zaak’.

Ze mailde me en vroeg, ‘mag ik weer es met je praten. Ik heb jaren geleden een onderhandelingscursus bij je gevolgd en ik dacht bij jou moet ik zijn. Ik loop vast in mijn werk.

Niet inhoudelijk hoor, vind het werk heel leuk en mijn klanten zijn blij, maar ik heb last van de mensen. Soms kom ik een collega of confrère tegen, waardoor ik mezelf niet meer ben.

Dan wil ik acuut met vakantie, ik klap dicht en hoor mezelf praten, alsof ik het niet ben.’

Dit soort verhalen hoor ik vaker, ik noem het extreme irritatie waar geen plek voor is. 

Het ontstaat bij een bepaald soort advocaat, type ‘bot zonder inhoud’, waar je helaas niet om heen kunt want ze bestaan nog, maar waar je wel mee om moet gaan.

En in alle eerlijkheid ze zullen altijd blijven bestaan. Je kunt dat niet veranderen, en hen ook niet. Maar wel jezelf en hoe je hierop reageert zonder concessies te doen.

Check even of de Directors Club iets voor je is, daar leer je hoe je dit voor elkaar krijgt, want het kan en het is geen droom.

En je moet er iets mee, want het kost je teveel, te veel tijd en energie die je echt veel beter voor anderen die je lief zijn kunt gebruiken, en andere avonturen natuurlijk.

 

Tactisch & strategisch opereren is wat je leert in de Directors Club, op een manier die bij jou past en gebruik maakt van jouw kwaliteiten. Je kunt via de link online een afspraak maken als je denkt dat het iets voor je is. 

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.