Maar je man verdient toch genoeg?

Maar je man verdient toch genoeg?

‘Toen ik om een verlaging van de huur van mijn kantoor vroeg om gegronde redenen, kreeg ik te horen dat dat toch niet nodig was omdat mijn man genoeg verdient.’

PARDON?

Ja, echt het bestaat nog en in dit geval in zeer welingelichte kringen. Welingelicht, althans als daarmee bedoeld wordt hoogopgeleid en geïnformeerd. Sterker nog, extreem capabel in het werk.

Degene die dit zei heeft een voorbeeldfunctie voor mensen in een belangrijke beroepsgroep, advocaten. Het was waarschijnlijk bedoeld als een makkelijke advocatentruc waarbij de korte termijn, het einde aan de onderhandeling, ging boven de lange termijn ‘welke waarden deel ik met mijn kantoorgenoten en hoe wil ik talent voor mijn kantoor behouden’. Want met zo’n voorbeeld heb je geen up-or-out strategie meer nodig. Maar het is niet mijn bedoeling om deze advocaat zwart te maken.

En hoewel dit een voorbeeld is van een advocaat, had het ook een arts, consultant, topambtenaar of broodbakker kunnen zijn.

Ik wil het met je hebben over die situaties waarin dit soort opmerkingen worden gemaakt en we niet goed weten hoe we ermee om moeten gaan.

Baal je er niet vreselijk van als je een vooroordeel naar je hoofd geslingerd krijgt. Voel je je dan niet klein en overlopen, zin je op wraak? Of denk je ‘ik zal deze man nooit meer om iets vragen, ik negeer hem’? Of denk je ‘die is niet wijzer’?

Wat je ook doet, het hoeft niet, want je verbreekt daarmee eigenlijk de relatie en dat is niet in jouw voordeel. En het kan veel gemakkelijker.

Als je weet welke opmerkingen je te wachten staan in de categorie ‘onbewuste vooroordelen’ ben je voorbereid. Je kunt ze benoemen zonder de ander aan te vallen en daarmee je eigen positie te ondergraven of de relatie te schaden.

De meeste opmerkingen vallen binnen een paar standaard patronen, en weet je eenmaal welke dat zijn en hoe je ze kunt pareren, dan versterk je juist de werkrelatie en hou je meer tijd en plezier over voor je echte werk.

Daarover gaat ‘Wat werkt voor vrouwen op het werk’ de nieuwe gratis online workshop met inzicht in de patronen en hands-on tips in hoe je vriendelijk en direct de angel uit het vooroordeel kunt halen en je resultaat kunt behalen.

Want wat mijzelf het meeste stoort in bovenstaand voorbeeld is dat er geen resultaat is. Hoe vind jij dat?

Wil je resultaat halen uit je professionele relaties en de zeven knoppen leren om uit de m/v patronen te komen, kom dan naar deze online workshop, om de week op vrijdag voor de komende drie maanden. Mis het niet!

‘Wat werkt voor vrouwen op het werk’, gratis online workshop.

Meld je hier aan voor je persoonlijke inlogcode

Tot vrijdag!
Elodie

 

P.S. Ben je man en wil je meer vrouwen in je organisatie, dan moet je dit ook weten, doe je mee? He for She!

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.