Loop je vast in je carrière en weet je niet waarom? 1

De continue zoektocht naar een leven dat het plezier van gezin, levendigheid van carrière en voldoening van inzet voor anderen daarbuiten combineert is bekend voor de meesten van ons. Voor mij wel.

Als consultant voor leiders, trainer en coach geef ik drie suggesties om de eisen die gesteld worden aan onze complexe levens met elkaar in balans te brengen en om kansen op succes aan te grijpen als ze zich voordoen (ja, zelfs kansen af te dwingen). Dit is suggestie nummer 1, de komende 2 vrijdagen volgen nummer 2 en 3.

We zijn geboren in families met bepaalde verwachtingen en oordelen over werk en prestaties. Van jongs af aan zijn het familiepatronen die programmeren hoe we naar onszelf kijken, naar onze prestatie en de expressie van wie we zijn. Helaas nemen weinig mensen de tijd om de schillen van hun familiegeschiedenis af te pellen, de schillen die dicteren wie we zouden moeten zijn en hoe we zouden moeten leven en werken. Mijn eerste suggestie is daarom dat we de erfenis die we van onze familie hebben meegekregen expliciet maken en begrijpen, zodat we zelf kunnen kiezen wie we willen zijn en hoe we ons leven willen leiden. Vanaf het moment dat we controle nemen over ons eigen leven, wie we zijn, waar we heen gaan en hoe we daar gaan komen, kunnen we een gebalanceerd leven gaan vormgeven.

Over de auteur: Elodie van Sytzama

Met jarenlange ervaring help ik vrouwen (en mannen) in de top door obstakels heen en haal ik het beste naar boven in executives die willen investeren in hun leiderschap. Ik heb 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en gezien wat er wel en niet werkt. Met een achtergrond in mediation en onderhandeling in de advocatuur heb ik honderden executives gecoacht die de resultaten hebben bereikt die jij waarschijnlijk ook voor ogen hebt.

Gerelateerde berichten