Leider, heb jij een goed idee? | Vernieuwing

Leider, heb jij een goed idee?

Van nature onderzoek en vraag je naar elkaars welbevinden en naar elkaars omgeving, wie ben jij, hoe leef jij? Zoals je met vrienden doet. Het is een mechanisme dat nodig is voor onze overleving en creatie. Maar in je werk is dit geïnteresseerde onderzoekende weggevallen door tijdsdruk en meetsystemen.

In innovatie sessies en business design sessies besteed je hier onder begeleiding juist weer heel veel aandacht aan, omdat je weet dat openheid en rapport met elkaar nodig is voor creatieve processen.

Wat maak je het toch ingewikkeld.

Er is onderzocht hoeveel Ceo’s zich hebben beziggehouden met de vernieuwing van hun organisatie voor de lange termijn in het afgelopen jaar. Dat is niet meer dan 20%. Van ons kabinet weten we dat ze dat niet doen, omdat crisis prioriteit heeft.

De vraag rijst wie gaat zich buigen over de grote oplossingen voor de langere termijn. Want in een hoofd waar crises worden opgelost is overleving de eerste noodzaak, daar kan geen creatie meer bij.

En jij bent het die, als hoofd van je organisatie, de visie creëert en het overzicht heeft en dus juist de lange termijn creatie niet aan anderen kan overlaten.

Als business en executive coach door het glazen plafond ben ik je ‘hofnar en schatbewaarder’ werkend met en langs systemen die niet voor jou zijn gemaakt.

Zolang je als organisatie bezig blijft met aanpassingen van bijvoorbeeld HR systemen met een nieuwe KPI of een TOP of een POP, een tweek hier en daar, blijf je doormodderen.

Zie het als een ICT systeem, oude netwerken met nieuwe software, steeds een computer erbij maar zonder de juiste glasvezel kabels gaat het internet nog steeds niet sneller.

Bovendien is goedkoop duurkoop. ICT moet nu eenmaal om de zoveel jaar volledig op de schop. Bedrijven die dat bijhouden verhuizen dan meestal naar een nieuw gebouw. In de beginfase wordt extra ICT personeel ingehuurd die alle gebruikers zo snel mogelijk op weg helpt en bovendien worden systemen steeds gebruiksvriendelijker.

Weer terug naar mensen. Het talent van organisaties is je belangrijkste ‘bedrijfsmiddel’, vele malen belangrijker dan ICT. Je wilt diversiteit en inclusiviteit, maar veel HR systemen o.a. beoordelingssystemen staan daaraan in de weg. Waarom dan hier wel doormodderen terwijl je dat bij ICT niet doet?

Waarom gooi je niet in één keer alles overboord en installeer je een goed systeem, een systeem waar diversiteit en inclusiviteit in opgenomen is, waar alle biases uitgehaald zijn.

Dat kan en het bestaat al. Het is even een investering, vooral in de implementatie en mindset van mensen, maar het betaalt zich dubbel en dwars terug omdat het betere organisaties maakt voor klanten en voor talent. Dat is FAST FORWARD.

Het vergt allen jouw intrinsieke wens om werkelijk gebruik te maken van alle talent en dat systemen dáárop zijn aangepast, systemisch goed dus.

System follows function. Nu is het vice versa.

In de Directors Club gaan we aan de slag met jouw idee. Jij hebt een intrinsieke wens, maar je mist iets. Met 8 leiders, een coach en meer mensen die je inspireren, wordt het werkelijkheid.

We gebruiken de breinkracht van leiders uit verschillende branches en achtergronden, en met één wens: dat het beter kan.

Heb jij een werk idee, en dat kan alles zijn zolang het een verbetering is, maar komt het er niet van, bijvoorbeeld omdat je de juiste brainstorm omgeving nog niet hebt gevonden, kom dan en doe mee.

Klik hier voor meer informatie over de Directors Club en meld je aan.

tot gauw,

Elodie

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.