Kleine liefdevolle aandacht

Kleine liefdevolle aandacht

‘I am done with great things and big plans, great institutions and big successes, I am for those tiny, invisible loving human forces that work from individual to individual, creeping through the crannies of the world like so many rootlets, or like the capillary oozing of water, yet which, if given time, will rend the hardest monuments of human pride.’

William James, filosoof en psycholoog 1842-1910 USA

 

Juist dat is hoe grote dingen tot stand komen; door kleine onzichtbare menselijke kracht die door de spleten van de wereld kruipen zoals de capillaire stroming van water.

Grote leiders weten dat en besteden aandacht aan deze kleine radertjes in het grote geheel omdat ze weten dat zonder de kleine radertjes en zonder kleine liefdevolle aandacht de grote dingen en successen niet mogelijk zijn of worden.

De kleine liefdevolle aandacht kan in aandacht voor daden zitten of in aandacht voor mensen. Beiden zijn even belangrijk en de één kan niet zonder de ander. Daadkrachtige mensen hebben aandacht nodig en mensen met aandacht hebben daadkracht nodig. We vullen elkaar aan, maar oordelen vaak over de ander.

Ieder plan zonder menselijke maat haalt het uiteindelijk niet. Grote leiders voegen die menselijke maat toe aan alles wat ze doen, ze geven aandacht aan een individu hier en een initiatief daar. Ze doen dit omdat dat ze maakt wie ze zijn. We noemen het karakter alsof het niet te leren is. Dat is het wel.

Grote leiders hebben emotionele intelligentie. Het is al 20 of 30 jaar een buzzword in business, maar het vergt grote moed om het te doen. Het vergt namelijk empathie, zelfbewustzijn en zelfregulatie.

Spreekt je dit aan en ben je op zoek naar meer mensen die dat ook hebben dan bezit jij waarschijnlijk emotionele intelligentie, en dan ben jij de persoon die ik zoek voor de Directors Club.

Doe mee, zodat jij eindelijk dat idee gaat uitvoeren dat je al zo lang in je hoofd hebt.

En je hoeft het niet alleen te doen. Acht leiders van allerlei achtergronden denken met je mee. In de Club worden dilemmas en vragen in een mum van tijd opgelost en denkprocessen verder gebracht. Workshops helpen je om nog meer out-of the box te denken, want ‘In order to change, we have to change the way we think about change.’ 

Kijk snel of het je aanspreekt en ik kom graag met je in contact. 

En ken je iemand die hiervoor in aanmerking komt, stuur deze blog dan alsjeblieft door. Kennis is pas kennis als je het deelt. Ik ben nog op zoek naar technici, rijksambtenaren, financieel specialisten en klimaatspecialisten.

 

tot gauw,

Elodie

 

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.