Is een staking nou echt nodig?

Is een staking nou echt nodig?

Ik moet vaak denken aan de beroemde 24 uurs staking van IJslandse vrouwen in oktober 1975.  IJslandse vrouwen legden met hun staking het hele land plat. Ze kookten niet, deden geen was, geen boodschappen, en zorgden niet voor hun kinderen. En ze gingen niet naar hun werk.

Ze protesteerden tegen ongelijke betaling en ongelijke behandeling. En met succes. 90% van de vrouwen legde al het werk neer, zowel thuis als buitenshuis. Ze noemden het de Vrije Dag.

De dag ging de geschiedenis in als De Lange Vrijdag. Mannen moesten hun kinderen meenemen naar hun werk. Kranten konden niet worden gedrukt, scholen waren dicht, vluchten werden geannuleerd en ook andere bedrijven zagen zich genoodzaakt om die dag te sluiten of op halve kracht te draaien.

De staking had succes. Een jaar later kwam er een wet die gelijke rechten voor mannen en vrouwen garandeerde. Vijf jaar later werd Vigdís Finnbogadóttir de eerste vrouwelijke president van IJsland. Ze werd drie keer opnieuw gekozen.

In de film ‘Where to invade next’ van Michael Moore, vertellen IJslandse vrouwelijke CEO’s over wat dit hun land heeft opgeleverd. In ieder geval vrouwen die zich niet aanpassen aan een mannenwereld.

De film is een absolute aanrader en vreselijk geestig natuurlijk omdat het Moore is, en ze gaat over veel meer dan IJsland. Zeker in Corona tijd, opbeurend! Ook om opnieuw te zien (trailer hieronder).

Dit is wat ik bedoel met Fast Forward.

Je bent een super capabele vrouw, maar realiseert je desondanks nauwelijks hoeveel kennis en kunde je hebt. Het meeste van jouw kennis en ervaring blijft impliciet, het past immers niet in het systeem.

Je beoordeelt jezelf op wat anderen van je verwachten in plaats van op wat je allemaal weet en doet. Dat is een enorm gemis aan toegevoegde waarde en de vraag is wie moet zich aanpassen, het systeem of jij?

Als jij je blijft aanpassen aan het systeem verlies jij en iedereen om je heen de diversiteit die zo nodig is?  Dat kan toch anders? Dat moet anders.

Daarom brengen we in de Women Leaders Mastermind die kennis samen en maken we haar expliciet. Breinkracht van 8 vrouwen om een idee vorm te geven en uit te voeren.

Hoe kan jij een groots idee uitwerken en uitvoeren op een manier die helemaal bij jou past, zonder belemmerende regels en oordelen van anderen en van jezelf?

Wacht niet langer, maar doe het juist nu. Want geef toe, je denkt hier regelmatig over na. Je hebt misschien nog geen plan, maar wel een grote irritatie. Dat is het begin.

In de ‘WOMEN LEADERS MASTERMIND’, de eerste in haar soort, gaan we uit van de FAST FORWARD.

Wat je nodig hebt is een groep ‘Sisters’. Sisters zijn net als jij vrouwelijk leiders die met je meedenken en met je voordenken en die bij jou betrokken zijn zonder eigenbelang.

Women Leaders Mastermind is the next level omdat het coaching combineert met de support van Sisters.

Weten of het iets voor je is, kijk vandaag en maak een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek. Hier vind je alles: https://elodievansytzama.nl/women-leaders-mastermind/

Spreek je snel,
Elodie

 

Trailer van ‘Where to invade next: https://www.youtube.com/watch?v=1KeAZho8TKo

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.