Ik ben in de valkuil gestapt

Ik leer iedere dag.

Ik weet dat je, als je nieuwe dingen leert, opnieuw in oude valkuilen kunt stappen, valkuilen waarvan je vermoedde dat ze er niet meer waren.

En ik ben er in gestapt, ik ook.

Ik ben nu marketing aan het leren. Zonder marketing weten mensen niet dat je bestaat.

Maar zoals met al het nieuwe dook ik dus in mijn valkuil van heel hard werken en niet  meer voelen.

Gelukkig herken ik de symptomen bij mezelf,  uitstelgedrag, ontevredenheid met wat ik doe, chagrijn, geen zin. Ik noem dat stagnatie.

Maar het kostte even tijd voor ik de weg uit de valkuil had gevonden. Covid-19 helpt ook niet mee. Ja, wel bij hard werken, maar niet bij voelen. Te weinig afleiding en lol door leuke dingen met vrienden of weekendjes weg. Iets anders doen zoals klussen mocht niet baten en lopen in de duinen ook niet genoeg. Ik had inspiratie nodig maar waar, wat?

De Netflix special van Brené Brown ‘the Call to Courage’ over kwetsbaarheid raakte een snaar. Ik begon te kijken met onwil. Ik had deze ‘talk’ al drie keer gezien, wat ging het me nu nog opleveren.

Maar ik merkte dat delen van haar verhaal die me eerst niet zo belangrijk leken, me nu raakte.  Ook ik was met hard werken de ontkenning in gedoken.

Maar goed, herkenbaarheid leidt nog niet tot de weg terug. Totdat ze vertelde over Teddy Roosevelt die zei: “Je neemt alleen maar kritiek aan van mensen die ook in de arena staan en van alle anderen doe je dat niet.” Steek je nek uit want anders weten mensen niet dat je er bent, en erger dan kritiek is het als je aan het eind van je leven denkt: ‘Wat als ik wel de arena in was gegaan?” ”What if I did show up?”

Jij bent mijn klant die in de arena staat, jij steekt dagelijks je nek uit om met je team werkelijk impact te hebben op je omgeving. Van jou neem ik alles aan, nou ja heel veel met betrekking tot dit onderwerp, marketing, want jij bent mijn beste ambassadeur, dus jij weet het. Maar niet van mensen die ik niet ken en die achter hun bureau losse flodders op mij afsturen, daar luister ik niet naar.

Herken je deze frustraties ook en wil je daar iets aan veranderen om meer impact te hebben in je werk. Dan wil ik graag met je onderzoeken of ik jou daarmee kan helpen. Als jij dat ook wilt, bel me dan voor een afspraak (0621221339).  Ik heb per week twee plekken voor een vrijblijvend gesprek.

Ik wens je een mooie dag.

Elodie

Over de auteur: Elodie van Sytzama

Met jarenlange ervaring help ik vrouwen (en mannen) in de top door obstakels heen en haal ik het beste naar boven in executives die willen investeren in hun leiderschap. Ik heb 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en gezien wat er wel en niet werkt. Met een achtergrond in mediation en onderhandeling in de advocatuur heb ik honderden executives gecoacht die de resultaten hebben bereikt die jij waarschijnlijk ook voor ogen hebt.

Gerelateerde berichten

Gratis e-boek

9 Tactieken om een ‘JA’ te krijgen in jouw onderhandelingen op je werk