dom-fou-YRMWVcdyhmI-unsplash

Hoogleraar

Hij wilde hoogleraar worden, maar het lukte niet en waarom was niet duidelijk.

Uit interesse voor zijn vak en zijn studenten volgde hij een training ‘Onderhandelen en conflicthantering’ bij mij, maar al snel werd duidelijk dat er iets in de weg zat. Hij vertelde wat er nog meer speelde. Deze frustratie dat hij maar geen hoogleraar werd stond hoog op het lijstje.

Hij had er al mee leren leven, maar natuurlijk niet echt. Zijn jaargesprekken met zijn leidinggevende liepen hoe langer hoe stroever.

Hij is hoogleraar geworden, al heel kort na onze eerste gesprekken en gaf natuurlijk een prachtige referentie aan mij.

Wat vaak blijkt en ook hier, is dat er heus wel mogelijkheden zijn, maar dat je die wel zelf aan moet geven. Dat je ook je onderhandelingspositie vaak niet voldoende in kaart hebt. En dat irritatie je niet gaat helpen, hoe hard je ook zegt dat anderen dat niet doorhebben, dat hebben ze wel en het helpt je niet.

Je bent zover gekomen omdat je talent hebt, maar het is niet gek dat je nu stagneert. Immers je kunt niet alles alleen. Jij hebt je gespecialiseerd in jouw vakgebied en kunt niet ook nog expert zijn in onderhandelen, leiderschap en dynamiek in organisaties. Ik heb me in die laatste drie gespecialiseerd.

Kortom, wil je verder komen en loop je vast, kijk even of De Directors Club iets voor je is en maak online een afspraak met me, dan kijken we of er een match is.

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.