1 op 1 coaching

Waarom een coach? Het zou niet in me opkomen!

Het is waar, het woord coach is aan inflatie onderhevig, er zijn zoveel soorten coaches. Voetbal, zwem of andere sport coaches, taalcoaches, financieel coaches, marketing en ondernemingscoaches. Allemaal leren ze je om jezelf te ontwikkelen, in een specifiek onderwerp, maar vaker als mens.

Dus ik begrijp het goed dat een vriend laatst tegen me zei: ‘het zou niet in me opgekomen zijn tot nu, om me te laten coachen’.

En hij voegde er aan toe: ‘van de fantastische klanten die jij hebt (natuurlijk noem ik nooit namen) had ik ook niet gedacht dat ze een coach hadden, maar zij hebben er kennelijk profijt van want ze komen allemaal bij je. Maar wat doe je dan met ze?’

Wat ik doe? zei ik. ‘Stel je voor dat je in een bepaalde sport heel veel talent hebt en je beoefent die sport op het hoogste niveau, dan is het heel normaal dat je een trainer èn een coach hebt.’

Ja, dat herkende hij. ‘Maar vroeger hadden mensen toch ook geen coach?’ voegde zijn vrouw, mijn vriendin, en hij bijna éénstemmig toe.

Ik ging verder: ‘En stel je nu het verschil voor tussen twintig jaar geleden en nu. Vroeger minder coaching dan nu. Toen was er meer tijd en minder noodzaak voor de razendsnelle ontwikkeling van vandaag de dag.

Meer tijd want als je tegen problemen aanliep ging je met een oudere collega praten. Er was meer tijd om tijdens het werk te praten met een mentor, lang te lunchen met een klant of naar netwerkbijeenkomsten te gaan. Maar ook meer tijd omdat er minder druk was als je aan de top stond.

Er was geen 24/7 beschikbaarheid en veel minder media, het werk zelf in de zakelijke dienstverlening was minder multidisciplinair en meer lineair -mensen in de organisatie voerden uit, de top onderhield de relaties-. Nu wordt van beiden -top en daaronder- verwacht dat ze dit doen, 24/7, wereldwijd, in multidisciplinaire teams, in verschillende talen en samenstellingen en op innovatieve verbindende wijze.

Daar is wel wat voor nodig, en mentale kracht. Daarvoor ben ik, zei ik.

einde citaat 🙂

 

Als bijvoorbeeld ambtenaar, arts, advocaat, fiscalist, hoogleraar, ingenieur of kunsthistoricus heb je verstand van je vak en je weet er zoveel van dat je het inhoudelijk kunt uitleggen aan je cliënten (patiënten studenten) en aan je medewerkers. Sterker nog, je bedenkt nieuwe oplossingen omdat je er zoveel van af weet.

Met een beetje geluk weet je het zelfs aan je cliënten te verkopen omdat je klanten weten dat jij de beste bent. Dit is waarin jij steengoed bent en daarin heb jij je ontwikkeld.

In de vakgebieden die ik hier noem en waarin ik mensen coach wordt er, omdat je goed bent, na een paar jaar verwacht dat je leiding geeft, dat je een visie hebt op je praktijk of het bedrijf, dat je samenwerkt in steeds grotere teams, dat je onderhandelingen voert in naam van het bedrijf -in plaats van namens je cliënt wordt het ineens persoonlijk-, en dat je conflicten oplost met zo min mogelijk schade laat staan ‘vervolgschade’. En dit zijn maar een paar voorbeelden.

  • Hoe ga je professioneel om met belangentegenstellingen of conflict en versterk je je reputatie onderweg in plaats van deze af te zien kalven?
  • Hoe versterk je je leiderschap met visie missie en strategie zonder steeds het gevoel te hebben dat anderen het beter zien?
  • Hoe ga je om met de grote druk van heel veel verschillende stakeholders zonder gefrustreerd te raken?
  • Hoe ga je om met de steeds grotere diversiteit van klanten en noodzakelijkere diversiteit van collega’s en hoe zorg je dat alle talent floreert en presteert want je hebt ze nodig.

Daar heb je mij voor. Ik ben je schatbewaarder en hofnar* tegelijk. Ik bewaar je diepste geheimen zonder oordeel en houd je een liefdevolle spiegel voor omdat een leider net als ieder ander mens zijn eigen schaduw vaak niet ziet.

Wat krijg je van me? Ik heb me heb bekwaamd in conflictmanagement, onderhandelen, leiderschap en organisatieontwikkeling door mensontwikkeling. Ik weet dus niets van financiën en niet zoveel meer van het recht, maar wel heel veel van leiderschap en dynamiek, van communicatieverschillen en diversiteit, en vooral van mentale kracht en vaardigheden die je kunt ontwikkelen zodat obstakels interessante uitdagingen worden.

Ik geef je de vaardigheden, bemoedig je en sta naast en achter je, terwijl jij het je eigen maakt en het natuurlijk voelt.

Wil je alvast een tipje van de sluier met de basics die iedere leider en vakprofessional moet weten:

Kom dan morgen donderdag 12.00 uur naar de workshop ‘4 manieren om aan je carrière te werken’, waarin ik je vertel over stijlverschillen in communicatie en de basis laat zien van mijn coachingprogramma, zodat jij natuurlijk leiderschap kunt nemen, authentiek en transformatief zonder obstakels.

Schrijf je hieronder in en doe het snel want vol is vol.

Dat kan hier en je vind je een preview: https://elodievansytzama.nl/4-manieren-om-aan-je-carriere-te-werken/

Wil je een replay van de hele workshop (80 minuten), stuur me dan een mail want dit is voorlopig één van de laatste keren (morgen en 17 dec).

Hoop je daar te zien,

Elodie

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.