Hello Sunshine!

Hello Sunshine!

Ik kreeg een mail van een oude bekende. We hebben lang geleden in dezelfde stad gestudeerd en ik vroeg me af hoe hij er nu uit zou zien, zo lang geleden was dat.

Dit is wat hij schreef:

“Ik weet niet of je veel feedback krijgt op je e-mails, maar ik wilde je even laten weten dat ik je overwegingen altijd lees en dat ze me altijd food-for-thoughts opleveren.

Dank daarvoor!

Ik hoop dat alles goed met je is in deze merkwaardige tijd.

Ik merk veel anxiety om me heen. Vooral het feit dat we geen einddatum hebben levert onrust op.

Zijn we niet gewend. We willen altijd alles naar ons hand zetten en staan nu machteloos. Als expat, alweer voor meer dan 15 jaar, voel ik me behoorlijk opgesloten. Ik heb onze familie en vrienden sinds december niet gezien…

Het is wat het is, maar leuk is anders.”

Waarom ik dit met je wil delen? Omdat ik het met je wil hebben over veerkracht en moed.

Een Greenpeace activist zei: ‘moed is in actie komen en blijven terwijl je niet weet of het resultaat oplevert.’

We zijn er in de oplossingsgerichte maatschappij kennelijk zo aan gewend geraakt dat alles resultaat oplevert dat we het niet aankunnen als dat niet (direct) zo is of als we geen beeld van het resultaat voor ogen hebben.

En we hebben alles zo vastgelegd in protocollen en regels dat we ook precies weten wat we moeten doen om het resultaat te behalen. Hoe voelt dat voor jou? Hoe verkrampt ben jij daardoor?

Er zijn ook mensen die niet de protocollen volgen en altijd op zoek zijn naar de relatie met mensen. Ze zijn op zoek naar wat mensen beweegt en hoe je met anderen kunnen samenwerken om het net even iets anders te doen.

Om het beter te doen en met inbegrip van wat iedereen nodig heeft. Dat vergt steeds een open blik en nieuwsgierigheid.

Ik denk aan een arts die operaties uitvoert die anderen niet durven uitvoeren -beter voor de patiënt en zonder risico voor artsen-,

aan een bankier die een ondernemer vertrouwen geeft en helpt door de regels van de bank te laveren- beter voor de ondernemer en zonder risico voor de bank-,

een ambtenaar die burgers helpt regels te begrijpen -beter voor de burger en zonder risico voor de overheid- en

een wetgever die regels uitlegt in plaats van steeds regels bij te maken -beter voor burgers zonder risico voor politici.

 

Want het gaat om het (gevoel van) risico. Dat levert die anxiety die je in je mail noemt en leest.

We hebben risico’s geprobeerd weg te krijgen met regels, inspecties, papierwinkel en nog meer protocollen. Iedereen vraagt aan iedereen een papier, een verklaring en document, maar niemand kijkt echt meer naar de mensen en het achterliggende doel van de regel, namelijk voorkomen van risico in de vorm van reputatieschade, fraude, aansprakelijkheid enzovoort om uiteindelijk (hoe ver weg het ook lijkt) diezelfde mensen te beschermen.

Het is best begrijpelijk omdat de aantallen te groot zijn en met decentralisatie op ieder niveau risico’s moeten kunnen worden beoordeeld. Maar is dat zo? Zouden we niet opnieuw de relatie – we noemen het ook wel de menselijke maat- moeten terugbrengen?

En dat kan en zal de anxiety, angst in goed Nederlands, verminderen.

Gewoon weer leren naar elkaar te kijken en naar elkaar te luisteren? Want je bent echt prima in staat om dingen op te lossen, je kunt goed leven met verandering (ook jouw leven is niet meer hetzelfde als het tien jaar geleden was, dus je doet het al), maar je hebt anderen nodig als ander perspectief.

Veerkracht zit in jezelf doordat je hebt geleerd dat er ‘na regen altijd weer zonneschijn komt’. ‘Gewoon doordoen’ zeggen we dan. Maar als je erin zit, in de anxiety, is dat niet voldoende. Dan heb je perspectieven van anderen nodig om te kunnen relativeren. Anders gezegd: als je hoort van anderen hoe rot ze het hebben, is jouw leed meestal wel te relativeren. Of anderen kunnen je door een rottige periode heen sleuren met iets positiefs zodat ‘morgen de zon weer schijnt’.

Leuk hoe in het Nederlands hier allerlei uitspraken voor zijn. Wat zijn we toch een optimistisch volk.

Laat me weten hoe jij er nu voor staat. Ik hoor het graag van je. Stuur me een bericht.

Hello Sunshine!

Elodie

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn. 

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap. Het geeft je een moment van reflectie om uit te zoomen uit de waan van de dag en stil te staan bij wat echt belangrijk is voor je.

Gratis e-boek

9 Tactieken om een ‘JA’ te krijgen in jouw onderhandelingen op je werk