Elodie van Sytzama

Executive coaching door het glazen plafond

Sta jij aan de top van de organisatie maar kun jij je ambitie niet kwijt? Ben je steengoed in je vak maar loop je tegen dingen aan waar je zelf niet meer uit komt? Met jarenlange ervaring help ik vrouwen (en mannen) in de top door obstakels heen en haal ik het beste naar boven in executives die willen investeren in hun leiderschap.

Elodie van Sytzama | Executive Coach Vrouwen Amsterdam

Elodie van Sytzama

Executive coaching door het glazen plafond

Sta jij aan de top van de organisatie maar kun jij je ambitie niet kwijt? Ben je steengoed in je vak maar loop je tegen dingen aan waar je zelf niet meer uit komt? Met jarenlange ervaring help ik vrouwen (en mannen) in de top door obstakels heen en haal ik het beste naar boven in executives die willen investeren in hun leiderschap.

Het was een interessant leertraject voor mijzelf dat ik nooit alleen had kunnen realiseren.

Cathelijne Broers, directeur Hermitage & Nieuwe Kerk.

Elodie heeft mij geholpen om effectief, succesvol en inspirerend te zijn en tegelijk mijzelf te zijn.

Anna Krasnova, Hoofd Corporate Legal & Compliance TNO

Een glazen plafond als obstakel naar uw zakelijke succes

Heeft u in uw functie te maken met het zogenaamde glazen plafond? Als directie coach voor vrouwen help ik u graag om barrières weg te nemen zodat niets de weg naar een succesvolle carrière nog in de weg staat. Als succesvolle zakenvrouw heeft u wellicht vast er eens mee te maken gehad.

De weg naar de top is door het glazen plafond effect nog steeds een moeilijk begaanbaar pad voor vrouwen die optimaal gebruik willen maken van hun ambities en talenten. Deze weerstand tegen het bekleden van hoge functies door vrouwen in de top van het zakenleven, beperkt vrouwen nog steeds in de ontwikkeling van hun ideeën en talent.

Zeker in het bedrijfsleven is deze subtiele vorm van discriminatie nog steeds levendig. Toch hoeft deze onzichtbare maar aanwezige barrière voor u niet langer een obstakel te vormen. Aan de hand van een persoonlijk coachingstraject leer ik u hoe u de rol van leiderschap als vrouw op u kunt nemen zonder dat deze wordt belemmerd door het zogenaamde glazen plafond. Op deze manier is het wel mogelijk om als vrouw na bijvoorbeeld een reorganisatie door te groeien tot de raad van bestuur of de top van het management.

Het glazen plafond doorbreken als succesvolle zakenvrouw

Het doorbreken van het glazen plafond is niet eenvoudig, maar met behulp van een goed coachingstraject zeker mogelijk. Doordat deze onzichtbare barrière voor vrouwen ook veel persoonlijke vraagtekens met zich meebrengt, geef ik u een nieuw inzicht in uw ambities en doelen.

Daarbij ben ik niet alleen een professionele sparringpartner, maar geef ik u ook nieuwe handvatten om uw talenten mee te kunnen vormgeven. Op deze manier hoeft een glazen plafond geen belemmering meer te zijn bij hoge posities binnen het zakenleven die ingevuld worden door vrouwen. Door het geloven in talenten en capaciteiten worden nieuwe kansen en mogelijkheden gecreëerd die verder gaan dan de beperking die door het glazen plafond wordt opgelegd.

Door de focus te leggen op een proactieve houding waarin u zelf de route van uw carrière uitstippelt laat ik u geloven in en werken aan uw doelen. Ondervindt u problemen met het glazen plafond doordat uw werkplek geen ruimte biedt voor uw talenten en ambities? Neem dan eens vrijblijvend contact met mij op voor een intakegesprek.

Elodie maakt je bewust van je drijfveren, kwaliteiten en beperkingen en vertaalt dat naar voor jou effectief gedrag waarmee jij je doelen bereikt.

Hans Merks MD, PhD, Hoofd Pediatrische Oncologie, Emma Kinderziekenhuis AMC/UvA

Begin het gesprek

Voel je vrij om direct contact met me op te nemen

Vertel me wat jouw pijnpunten en frustraties zijn, en laat me je terugbellen voor een vrijblijvend intakegesprek. Ik behandel je vraag en gegevens discreet.

Elodie van Sytzama
Jan Luijkenstraat 66
1071 CS Amsterdam
elodie@elodievansytzama.nl
+31 (0) 6 21 22 1339

Plan een terugbelafspraak

Gratis ebook

9 Tactieken om een ‘JA’ te krijgen in jouw onderhandelingen op je werk

Vraag het ebook aan en krijg wekelijks gratis tips en inspiratie om door het glazen plafond te knallen. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens.

Blank cover brochure, book or magazine mock-up. 3D illustration mockup with opening pages.

Cathelijne Broers, directeur Hermitage & Nieuwe Kerk

Enkele jaren geleden heb ik Elodie gevraagd mij te begeleiden bij een bijzondere stap in mijn carrière. Het ging om een sollicitatie binnen de organisatie waar ik al werkte maar die door een extern search bureau werd begeleid. Ik was dus eigenlijk een interne kandidaat in een procedure voor externen. Elodie heeft mij begeleid om mijn performance en profiel te bekijken met een blik van binnen naar buiten.

Hoe kon ik mezelf net zo ‘nieuw’ presenteren als de kandidaten van buiten terwijl ik voor velen in de selectiecommissie een bekende was. Het was een interessant leertraject voor mijzelf dat ik nooit alleen had kunnen realiseren. Elodie heeft me daar op professionele en creatieve manier bij geholpen.

Ook heeft ze mij na dat de sollicitatie succesvol was afgerond begeleid om het profiel dat we samen hadden geschapen vorm te blijven geven en een consequente leiderschapsstijl daaruit te ontwikkelen. Waarbij de inhoud van mij als mens centraal stond. Elodie heeft mij die zelf laten ontdekken en geleerd centraal te stellen.

Anna Krasnova, Hoofd Corporate Legal & Compliance TNO

Ruim drie jaar geleden heb ik een cursus ‘Onderhandelen voor executives’ bij Elodie gevolgd. Getriggerd door de inzichten die ik heb opgedaan, sloot ik mij vervolgens aan bij het Women Leaders programma van Elodie. In de tussentijd had ik promotie gemaakt tot Hoofd Legal en had ik een aantal nieuwe initiatieven ingezet organisatie-breed om mijn visie te vertalen naar de praktijk. Ik ging veel nieuwe uitdagingen aan en had behoefte aan een wijze en objectieve spiegeling.

Een coaching traject met Elodie heeft mij geholpen mijn krachten en mijn blinde vlekken beter te leren kennen. De focus lag op het bepalen van korte en langere termijn strategie, effectief omgaan met verschillende krachtenvelden en belangen, je omgeving benutten en omgaan met weerstanden.

Door mij een spiegel voor te houden en op een creatieve manier te helpen inzien waar ik in verschillende situaties tegenaan liep, heeft Elodie mij geholpen de vrijheid te durven nemen om mijn doelen te benaderen vanuit mijn authenticiteit en innerlijke kracht. Kort gezegd – om effectief, succesvol en inspirerend te zijn en tegelijk mijzelf te zijn. Ik ben heel dankbaar dat onze paden elkaar hebben gekruist.”