Ga jij het kruispunt vechtend over? Kijk vanavond om 20.00 uur.

Je verstrakt, zet je gezichtspieren en nek vast klaar om de aanvallen van je collega op te vangen.

Je ademt hoog en het kost je de grootste moeite om een vraag te stellen. Sterker, je wacht het antwoord niet af, maar zet jouw oordeel er direct tegenover.

Luisteren lukt niet meer goed, je weet al wat de ander gaat zeggen en het bevalt je niets.

Ben je hierin verzeild geraakt dan lijkt onderhandelen op basis van belangen op een theoretische exercitie en totaal onpraktisch.

Je diagnose van de situatie is gedegenereerd naar reactie, je belangen zijn geherformuleerd naar posities. Je wilt helemaal geen koek meer vergroten!

Je claimt de taart of vernietigt hem. Ambigue gegevens worden waarheden of leugens, afhankelijk van wie het zegt natuurlijk.

Het probleem van deze reacties is dat er in deze situatie steeds op je rode knoppen wordt gedrukt.

Je rationele diagnose is weg, je reacties zijn gedreven door emotie, al zie jij dat natuurlijk niet zo.

Wat belangrijker is, je hebt de neiging je perceptie van de opties die je ter beschikking staan te verminderen. Je ziet nog slechts een beperkt aantal uitwegen uit deze interactie.

Die uitwegen zijn:

Toegeven of omzeilen voor nu, maar daarmee geef je alles weg en negeer je je eigen belangen

Hun spel spelen, wat een riskante bezigheid is want zij zijn per definitie beter in dit spel omdat ze het al hun hele leven spelen. Jij hebt betere tactieken als je je eigen spel speelt.

Het spel stoppen, maar ook dat is niet slim omdat je daarmee informatie mist die je zo nodig hebt om hier uit te komen. Bovendien kan de ander dan stappen nemen waar jij niet van op de hoogte bent.

Deze beperkte opties gaan je niet helpen bij een oplossing uit deze escalatie.

Wat je wel gaat helpen is om te reageren op deze tactieken met interpersoonlijke macht.

Je kent mensen met interpersoonlijke macht wel, dat zijn mensen waar je respect voor hebt gewoon door wie ze zijn en door hun gedrag. Ze weten wat belangrijk is en houden koers op fenomenale wijze.

Dat kun jij ook!

Hoe?

Door het ontwikkelen van die interpersoonlijke macht met interne vaardigheden en externe vaardigheden.

Van interne vaardigheden noem ik er twee: 1 het kennen van je rode knoppen en zorgen dat ze je niet in de weg zitten en 2 diagnosticeren van de situatie en de persoon in plaats van reageren.

En bij externe vaardigheden kun je beginnen met oefenen met actief luisteren en je menu van traditionele opties om het spel te kunnen veranderen verbreden.

Stel je voor dat jij je onderhandelingen met gemak zou kunnen voeren.

En niet alleen in deze situatie, maar op alle vlakken van je leven.

Stel je voor dat je niet meer afhankelijk bent van de grillen van anderen, maar de leiding hebt en houdt over je eigen leven en je eigen rol in de organisatie.

Dat zou je toch een hoop stress en hoofdbrekens schelen.

Sterker nog: wat een plezier zou je dat geven en wat een ruimte hou je dan over voor nieuwe dingen!

Daarom heb ik de online workshop de Masterclass Natuurlijk Leiderschap voor je. Een exploratie naar jouw natuurlijk leiderschap waardoor je de leiding in je eigen leven en je eigen rol neemt.

Deze Masterclass Natuurlijk Leiderschap helpt je met beslissingen op ieder kruispunt van het leven. Sta je daar, wacht dan niet af maar zet die stap!

Klik hier voor 20% korting in deze maand van het Female Leadership Manifest!

Wil je er meer over weten, in de korte workshop ‘Onderhandel je weg uit de Misere’ vertel ik je aan het eind over de Masterclass. Volg deze workshop als je dat nog niet hebt gedaan, zodat je direct je onderhandelingen beter weet te voeren, weer even de diagnose kunt maken in plaats van meegevoerd te worden in de reactie.

In deze workshop combineer je persoonsprofielen met onderhandelingstechniek, want er is geen one size fits all. Zo ben jij direct effectiever en voelt het passend voor jou.

Meld je hier aan, je kunt kiezen uit drie tijden.

Groeten

Elodie

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.