Diana

Diana

Door Corona is nu alleen skiffen mogelijk. Dat betekent roeien, alleen in een boot of eventueel met meerderen, mits uit één huishouden.

Een skiff is een hele smalle boot waar je alleen als ervaren roeier in kunt varen. Eigenlijk gaat er niets fout zolang je je riemen haaks op de boot houdt en plat op het water. Maar ja, voordat dat een automatisme is, ben je al heel wat jaartjes aan het roeien.

In een boot met twee of meer is dat makkelijker, omdat je de boot met elkaar in balans houdt. In een skiff hoef je je riem maar in het water te steken en naar dezelfde kant over te hellen met je gewicht of je kiepert om. Omslaan gebeurt dus meestal als je stilligt. Tenminste bij mij in het begin. Of bij het instappen. Gênante vertoning! Maar ja, het hoort erbij in het begin en zoals met alles wat je vaker doet wordt het steeds een beetje natuurlijker.

Van skiffen leer je goed roeien, iedere beweging zie je meteen terug in je snelheid. Maar zodra het weer kan, roei ik liever met mijn roeimaatje samen omdat het meer ontspannen is, sneller gaat en een stuk gezelliger is. Door de ontspanning gaat het sneller en is de sportieve inspanning dus groter.

Wist je dat roeien een geweldige teamtraining is. Het samenspel van je eigen roeihaal en je samenwerking met de ander is namelijk direct en duidelijk zichtbaar en voelbaar. De schuld van falen bij een ander leggen heeft dus geen zin.

Eerst zul je je op je eigen slag moeten concentreren: eerst armen naar voren, dan je rug, dan langzaam oprijden, hard uittrappen, rug naar achteren, en armen weer intrekken en dat in een perfecte ontspanning en balans. Gespannenheid zorgt voor wiebelen want spanning op de verkeerde plekken in de boot.  Als iedereen in de boot ontspannen doet wat ze moet doen loopt de boot als een zonnetje.

De metafoor met werk ligt voor de hand. Ontspannen met elkaar omgaan, samenwerken en aanhaken waar dat kan en je eigen werk goed doen maakt dat grote resultaten gehaald kunnen worden. En resultaten met elkaar kunnen exponentieel groter zijn dan de opsomming van de delen.

Zie jij het als je zelf de oorzaak bent van miscommunicatie, kun je daar keuzes in maken? En weet jij je collega’s de feedback te geven waardoor ze gemotiveerd raken om beter te worden in wat ze doen, met jou en anderen samen. Kun je mensen vragen jou de feedback te geven die jou motiveert?

Daarvoor is goede diagnose nodig. Meestal ontstaan irritaties simpel weg door gedrag van de ander want met andere meningen kunnen we best omgaan, maar niet met irritant gedrag. Het is als de kat en de hond, de een zwiept met haar staart als ze boos is, de ander als hij blij is. Kun jij dit van elkaar onderscheiden bij mensen en daar vervolgens iets mee doen?

Hoe logisch het zo ook klinkt, het kost de meeste mensen nogal wat moeite om hun eigen rol in dingen te zien, dus het is niet gek als jij het niet ziet.

In de workshop <strong>‘Vier manieren om aan je Carriere te Werken want dit is niet het moment om af te wachten’</strong> laat ik je zien waarom jij geïrriteerd raakt door het gedrag van bepaalde collega’s en zij van jou, en nog belangrijker, hoe je hier gemakkelijk mee om kunt gaan zodat je er geen last meer van hebt.

<strong>Ik laat je zien:</strong>
<ul>
<li>Hoe je andere onderhandelings- en overleg stijlen kunt herkennen</li>
<li>Waar je op moet focussen en waar vooral niet op, als je je plan vertelt aan iemand met een andere stijl</li>
<li>Hoe jij van tegenstanders, dwarsdenkers maakt</li>
<li>Hoe je met behulp van de stijlen overleggen sneller kunt laten verlopen</li>
<li>Hoe je weet wat je MOET delegeren en wat vooral niet</li>
<li>Wat valkuilen zijn en hoe je er uit moet blijven</li>
<li>Hoe je focus houdt, terwijl je je strategie soms moet aanpassen</li>
<li>Hoe je je zichtbaarheid vergroot, waardoor je meer klanten krijgt</li>
</ul>
<a href=”http://elold.ikbenanjo.nl4-manieren-om-aan-je-carriere-te-werken/”>Kijk hier voor meer informatie.</a>

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn. 

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap. Het geeft je een moment van reflectie om uit te zoomen uit de waan van de dag en stil te staan bij wat echt belangrijk is voor je.

Gratis e-boek

9 Tactieken om een ‘JA’ te krijgen in jouw onderhandelingen op je werk