De eerste keer

De eerste keer

Maandag ben ik aangekomen op Moersbergen, met een doos en een grote plastic tas met spullen en een werk tas. En dan doe ik iets wat heel praktisch is, maar ook wel een beetje huiselijk. Ik ga schoonmaken. Niet omdat het vies is, maar omdat het daardoor van mij wordt, mijn plek. Ik heb dan alle hoekjes gezien en maak me de plek eigen. Daarna zet ik mijn spullen neer en voelt het ook fris en van mij.

Het voelt een beetje vreemd om dit te zeggen, maar ik denk dat ik niet de enige ben. Ik ben er door de jaren heen met nogal wat verhuizingen heel handig in geworden. Het gaat niet om dikke lagen stof, het gaat om de hoekjes van de vensterbank, de laatjes in de keuken, de kastplanken, deurkrukken en sloten, kunnen de ramen open en weer dicht, doet alles het.

We gebruiken daar in de Women Leaders workshop een woord voor, het is Engels maar dan heeft het een mooie klank ‘tend and befriend’. Bij het eerste woord ‘to tend’ hoort het schoonmaken. Het betekent zoveel als eerst de boel aan kant, eerst opruimen en recht leggen, je senang voelen in je omgeving. En dan ‘befriend’, aandacht geven en even vragen hoe het met iedereen gaat, heb ik ook gedaan natuurlijk met de medehuurders.

Die twee dingen, tending and befriending, zorgen dat je goed in je vel zit. En weet je dat vrouwen dit van nature doen in tijden van verandering en ook van stress. Het hoeft maar een paar minuten te duren. Bij situaties van stress of grote druk haalt het het stressniveau van de hele omgeving naar beneden. Daar is onderzoek naar gedaan. Weer zo’n mooi onderzoek dat bevestigt dat mannen en vrouwen complementair zijn, juist omdat ze niet hetzelfde zijn. Wat een prettige gedachte want dat schept zoveel meer mogelijkheden en geeft nieuwe perspectieven.

Wil jij ook weten hoe jij omgaat met verandering en waar jouw kracht ligt. Wil je weten wat jou helpt om al je aandacht te focussen op waar je steengoed in bent en obstakels niet meer als last te ervaren maar als uitdaging. Dan heb ik iets voor je, een Masterclass in Natuurlijk Leiderschap.

Na de Masterclass weet je:

1.     Overzicht te houden en betere beslissingen te nemen in plaats van meegesleept te worden door de waan van de dag;

2.     Heb je een visie een missie en een strategie om die te halen, en kun je beter nee zeggen tegen dingen die je daarvan afleiden;

3.     Ken je je talent en weet je hoe je dat kunt inzetten als jouw ‘Unique Selling Point’, in plaats van één van de velen te zijn. Je voelt en kunt vertellen wat jouw onderscheidend maakt;

4.     Je staat stevig in je schoenen met een duidelijke ‘Presence’ in plaats dat je steeds denkt ‘dat had ik dus wel moeten zeggen’. Hoe het hoort is niet meer persé jouw drijfveer;

5.     Je weet waar je prioriteiten liggen, niet omdat anderen je dat vertellen, maar omdat het voor jou het belangrijkste is;

6.     Je kunt omgaan met weerstand in jezelf en van anderen en houdt je koers.

En omdat het de maand is van het International Female Leaderschip Manifest krijg je 20% korting op de Masterclass en nog meer extra’s.

Meer weten kijk dan hier. Bel of mail me als je vragen hebt, dat kan gewoon door reply op deze mail.

 

Hartelijke groet, Elodie

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.