Blinde vlekken weghalen zorgt voor minder stress

‘Ik merk dat ik weer stress krijg. Het ging goed, maar nu begint het weer, die stress, wat is dat toch?’

Herken je dit? Het kost je energie, je wordt prikkelbaar, mist de flow en creativiteit om te knallen. Natuurlijk doe je je werk nog steeds èn goed, maar het knaagt. Goed slapen is niet genoeg.

Je hebt zelf al bedacht waar het aan ligt, maar toch is het niet weg. Als je het zelf wist zou het er niet zijn toch. Deze vraag, hoe vermijd ik die stress, krijg ik dagelijks aan mijn tafel bij een goede cappuccino en vele glazen water. Na een uur zijn we er altijd uit. Jij ziet het patroon nu ook, een opening en nieuwe mogelijkheden. Je hebt er weer zin in. Omdat dat is wat ik doe, je blinde vlekken en obstakels laten zien en met jou weghalen. Zo kun jij een authentiek leider zijn. Kansen worden weer zichtbaar en jij kunt weer doen waar je goed in bent, zonder gedoe en zonder zinloze stress. Geen rocket science, gewoon een gesprek van mens tot mens, die allebei doen waar ze steengoed in zijn.

Morgen deel 2 van Carriere inzichten met kracht en balans.

Over de auteur: Elodie van Sytzama

Met jarenlange ervaring help ik vrouwen (en mannen) in de top door obstakels heen en haal ik het beste naar boven in executives die willen investeren in hun leiderschap. Ik heb 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en gezien wat er wel en niet werkt. Met een achtergrond in mediation en onderhandeling in de advocatuur heb ik honderden executives gecoacht die de resultaten hebben bereikt die jij waarschijnlijk ook voor ogen hebt.

Gerelateerde berichten