benjamin-child-GWe0dlVD9e0-unsplash

Arts in een ziekenhuisfusie

Hij is wetenschapper, onderzoeker en arts, hoofd van zijn afdeling en ineens zat hij midden in de fusieonderhandelingen. Hij voelde zich verantwoordelijk maar ook totaal ondergesneeuwd door de Raad van Bestuur en stafdiensten waar immers mensen in zaten die ‘niets anders deden dan onderhandelen’ -zijn woorden- en waarvoor hij zich geen partij waande.

Hij zei letterlijk: ‘ik ben arts, hier heb ik niet voor geleerd’.

Vaak onderschat je wat je allemaal in huis hebt en welke kwaliteiten en vaardigheden je kunt gebruiken in een onderhandeling. Deze arts nam zijn leiderschap waar dat moest in de fusie van twee afdelingen in nog bestaande ziekenhuizen, en werd vervolgens een van de mede-oprichters van een nieuw medisch centrum.

Hij doet nu weer wat hij het allerliefste doet, arts en onderzoeker, het laatste in nog grotere teams waar hij zijn ontdekte kwaliteiten en vaardigheden goed kan gebruiken.

Jij hebt je gespecialiseerd als arts en/of onderzoeker en ik in onderhandelen, conflicthantering en de dynamiek van organisaties. Zo vullen we elkaar aan.

Heb je ambitie en herken je jezelf dit verhaal, voel je vrij om contact op te nemen als je wel wat hulp kunt gebruiken. 

Strategisch opereren is wat je leert in de Directors Club, op een manier die bij jou past en gebruik maakt van jouw kwaliteiten. Je kunt via de link online een afspraak maken als je denkt dat het iets voor je is. 

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.