Aan tafel!

Aan tafel!

8 maart is het Internationale Vrouwen Dag en daar wil ik graag nu al je aandacht voor vragen.

Internationale Vrouwendag is belangrijker is dan je denkt. Waarom? Omdat ieder van ons 100% verantwoordelijk is voor een betere wereld, betere werkomgeving, betere bedrijfsvoering, beter beleid en dat kan niet als jij niet aan tafel zit.

De oorsprong van Internationale vrouwendag ligt in New York in 1909.  Daar kwamen dat jaar op 8 maart 145 vrouwen om het leven in een brand in een onveilige kledingfabriek. Het was de dag nadat zij hadden aangekondigd te zullen gaan staken voor eerlijker arbeidstijden, salarissen en veiliger werkomstandigheden. Werkende vrouwen zaten niet aan tafel, staken was het middel, je was niet gelijkwaardig.

Uit verontwaardiging over deze situatie werden daarop over de hele wereld stakingen gehouden door vrouwen voor gelijke arbeidsomstandigheden.

In 1977 riepen de Verenigde Naties 8 maart, de dag van de brand in New York, uit tot Internationale Vrouwendag.

Ik hoor je zeggen dat gelijkwaardigheid m/v in Nederland geen onderwerp meer is, jonge vrouwen willen het er niet eens meer over hebben. Blijf nog heel even lezen. Ik wil vandaag geen pleidooi houden voor gelijkwaardige beloning voor gelijk werk. De wetten daarvoor zijn in de maak, na ruim honderd jaar en laten we hopen dat ze goed worden, gelijkwaardig.

Maar daarmee – met rechten- zijn we er niet, want beslis jij mee?  Weten beslissers wat voor jou belangrijk is, echt belangrijk?

Weet jij het zelf? Word je gek van de stress van thuiswerken maar weet je niet goed hoe je er uit moet komen.

Doe dan mee met de nieuwe online workshop ‘Onderhandel je weg uit de Misere’ op 11 maart 2021.

Na deze workshop weet jij:

  • hoe je staande blijft met een lach in de spanningsvolle dynamiek van thuiswerken,
  • Hoe je met een positieve mindset je omgeving te be-invloeden in de richting die bij jou past met nieuwe ideeën en nieuw elan,
  •       Je krijgt tips hoe je onderhandelingen weer vlot kunt trekken, ook online

En je weet waar je je Talent kunt vinden, wat het is en waarom je er steeds overheen hebt gekeken.

De workshop is kosteloos. Schrijf je hier snel in.

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.