7 redenen waarom juist nu masculiene en feminiene energie samen nodig zijn in Leiderschap

In de fase van bewust onbekwaam waarin we ons nu met de hele wereld tegelijkertijd bevinden, komt veel frustratie naar boven. Frustratie omdat we niet weten, veel moeten uitzoeken, nieuw moeten leren en moeten proberen. Er gaan dingen fout, dat is nodig om te weten wat werkt en wat niet werkt. Failure is the mother of success! We leren oud gedrag af en nieuw gedrag aan en daartussen zit een tijdje niets, dat voelt onzeker! Onzekerheid is frustrerend voor veel mensen.

Juist in deze fase van niet weten is de combinatie van masculiene en feminiene energie in leiderschap noodzakelijk. Hoewel er geen wetenschappelijke reden is om aan te nemen dat mannen mannelijke energie hebben en vrouwen vrouwelijke is het wel bewezen dat in de toppen van organisaties meer mensen vertegenwoordigd zijn met masculiene energie.

De masculiene energie van kracht, snel beslissen, risico nemen, onafhankelijkheid en vertrouwen op eigen kunnen heeft de aanvulling van vrouwelijke energie in leiderschap nu heel hard nodig.

  1. Vrouwelijke energie houdt een veilige ruimte om te experimenteren en fouten te maken;
  2. Leidt met empathie naar mogelijkheden ‘hoe denk jij dat het zou kunnen?
  3. Stelt zich bescheiden op als leider, omdat iemand anders die het misschien en waarschijnlijk beter weet, meer durft te delen;
  4. Denkt inclusief zodat iedereen los van status of opleiding mee kan denken, beslissingen zijn beter;
  5. Is genereus in tijd, delen van kennis, advies en ondersteuning;
  6. Is geduldig, het vinden van nieuwe wegen gaat tijd kosten;
  7. En feminiene energie begrijpt dat creativiteit niet onder druk ontstaat, maar ook moet ontspannen en aandacht voor thuis nodig heeft.

Ieder mens heeft een combinatie van beide energieën in zich, in verschillende mate. De kunst is beiden in jezelf te omarmen en verschillen te herkennen in elkaar en ook die te omarmen. Het maakt beslissingen beter. Weten hoe, maak een afspraak, ik denk graag met je mee.

Over de auteur: Elodie van Sytzama

Met jarenlange ervaring help ik vrouwen (en mannen) in de top door obstakels heen en haal ik het beste naar boven in executives die willen investeren in hun leiderschap. Ik heb 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en gezien wat er wel en niet werkt. Met een achtergrond in mediation en onderhandeling in de advocatuur heb ik honderden executives gecoacht die de resultaten hebben bereikt die jij waarschijnlijk ook voor ogen hebt.

Gerelateerde berichten

Gratis e-boek

9 Tactieken om een ‘JA’ te krijgen in jouw onderhandelingen op je werk