Vijf Leiderschapsvragen

Ben je moe van de afgelopen tijd?

Dan zijn dit vragen die je nieuwe energie zullen geven.


Voel je je richtingloos? Deze vragen geven je richting, en daardoor ook je team en de mensen die belangrijk voor je zijn. Dat hebben ze verdiend.


Voel je je geleefd? Het is tijd om je leven en je werk niet door anderen te laten bepalen maar het leven en je werk zelf in te richten. Dat heb jij verdiend.


Hoe je dat doet? We zijn niet allemaal gelijk, en ons geluk wordt niet op dezelfde manier bepaald. Dit zijn vijf beproefde vragen die je in de juiste richting voeren:

1. Wat voor werk zou je doen als je nog twaalf maanden te leven had? (ervan uitgaande dat je moet werken en dat je in goede gezondheid zou zijn tot het laatste moment).
2. Wat voor werk zou je doen als je wist dat je niet kon falen?
3. Wat voor leider wil je zijn? (in plaats van wat voor leider moet je zijn).
4. Wat is jouw definitie van succes? Niet wat je om je heen hoort of op tv ziet, wat je oud klasgenoten doen of je vrienden. Maar jouw definitie. Als je aan het einde van je leven komt, ben je dan tevreden? Of heb je dan iets nagejaagd dat jou helemaal niet blij maakt?
5. Als je terugkijkt op je werkende leven wanneer was je dan echt oprecht blij en tevreden? Waarom?

Er zijn veel goede momenten te bedenken om over deze vragen na te denken, te mijmeren, er even mee rond te lopen. Schrijf het niet even snel op, dan vervliegt het. Bespreek het met geliefden.


Zo’n gesprek levert verbinding en genegenheid op. En daarvan wens ik je een heleboel!

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.