Wat ik met je wil delen zijn de  5 belangrijkste thema’s voor Leiderschap in Organisaties, tevens de inhoudelijke thema’s van de Women Leaders Mastermind, voor vrouwen dus.

Niet speciaal voor vrouwen omdat vrouwelijk leiderschap in organisaties andere kwaliteiten vergt, maar omdat vrouwen andere kwaliteiten hebben en vooral onderling een andere dynamiek:

De Women Leaders Mastermind is een maatwerk Leiderschapsprogramma voor ervaren vrouwelijke Leiders.

Dit zijn de vijf belangrijke thema’s van Leiderschap in organisaties die daarin aan bod komen:

1.     Handelen met de juiste vraag: In onze oplossingsgerichte organisaties leiden vergaderingen vaak tot te snelle oplossingen, en oplossingen voor de verkeerde vraag. Achteraf wordt dit soms onderkend, maar dan is het leed al geschied. We hebben ook die tijd niet meer. Jij voelt intuïtief aan dat antwoorden niet matchen, maar laat het lopen omdat er niet geluisterd wordt, omdat je het niet zeker weet of omdat je al genoeg gedoe aan je rok hebt.

In de Women Leaders Mastermind zoeken we niet alleen naar de juiste vraag, maar ook naar manieren om deze zo over het voetlicht te brengen dat er iets mee wordt gedaan en door de juiste personen. Zo wordt werkelijk en zinvol resultaat geboekt, tijd gewonnen, geld en menskracht bespaard en maakt de organisatie een snellere ontwikkeling door. Bewezen resultaat.

2.     Leiden met visie: Jong en ouder talent in organisaties wil weten wat de toekomst is van het team waarin zij werken, waar de organisatie heen gaat en wat hun rol daarin kan zijn. Ze vragen om visie van hun leiders, maar jij weet niet persé wat de toekomst brengt. Je vindt het lastig om een richting aan te geven die verder gaat dan een aantal maanden, het verandert toch immers weer? Toch is het belangrijk dat wel te doen. In de Women Leaders Mastermind vinden we de ankers die jou leiden, vind je jouw visie, en maken we die steviger zodat ook jouw team daar kracht aan kan ontlenen. Jij visualiseert de visie voor het team, leert hoe een visie zich ontwikkelt, hoe je je visie betekenisvol deelt en hoe je haar verwerkt en meeneemt in jouw volgende stap en in het resultaat dat je met je team voor ogen hebt.

3.     Moed om te vliegen: We wachten vaak tot een plan perfect is, waardoor we nooit beginnen. Beginnen vergt moed en vertrouwen, en een aanpak die je kunt bijstellen zonder dat het je weer veel tijd, menskracht en geld kost en je het momentum verliest. In de Women Leaders Mastermind creëer je een plan en een methode om je team aan te sturen op een manier die hen vrijheid geeft – het zijn immers intelligente denkers die zich hebben bewezen – terwijl jij richting geeft en je expertise toevoegt. Zo kost managen van projecten je minder tijd, terwijl je meerdere projecten naast elkaar kunt laten vliegen.

4.     De wijsheid in conflict zien: Conflict heeft wijsheid in zich, als je die niet ziet verbrandt het vaak relaties. Hoe vind je die wijsheid, wat is die wijsheid en hoe kun je de energie van conflict omvormen naar kracht, want er zit immers energie in. In je werk lukt je dit meestal wel met cliënten, klanten of patiënten, maar met je gelijken is dat anders. Hun kritiek raakt aan jouw identiteit en dat doet pijn. Weerbaarheid, kracht, aanvaarding en inzicht in dynamieken en persoonlijkheden zijn dus onderdeel van de wijsheid van conflict, maar niet het enige.

5.     Leiders mindset en attitude: op deze en nog andere thema’s werk je aan jouw juiste Leiders mindset waarmee je ook je attitude kunt besturen en zo op ieder gebied meer impact hebt en mensen met je meekrijgt, ook als het schuurt. Hoe jij dit tot je neemt kan ik niet vooraf vaststellen, omdat het afhangt van wie jij bent en van jouw eerdere ervaring. Het is dus maatwerk. En je hoeft het niet alleen te doen. Met jarenlange ervaring sta ik naast je en loop een tijdje met je mee, zodat jij kunt vliegen. En je hebt een ‘Sisterhood’, een groep vrouwen zoals jij die hun breinkracht en bouwende energie verbinden. Deze vrouwen zijn leiders in verschillende beroepen van arts tot advocaat tot acteur, allemaal op hoog inhoudelijk en leidinggevend niveau. De verschillende perspectieven alleen al bieden een enorme louterende en inspirerende werking voor je leiderschap. Het gaat in jouw leiderschap op het niveau waarop jij opereert om jou als persoon, en om wie jij bent op alle plekken waar je je beweegt.

Veel vrouwelijke leiders gingen je voor en maakten carrière- en levens-stappen die ze voorheen niet voor mogelijk hielden. Ze kwamen dichter bij hun natuur waardoor authentiek natuurlijk leiderschap mogelijk werd.

Dit zijn een paar voorbeelden:

·      Leiders die wilden leiden zonder politiek creëerden een nieuwe omgeving voor hun teams met aanzienlijk minder politiek en meer impact

·      Carrière vrouwen waren over the moon met een onverwacht kind, luister hier naar Patricia Regules: www.linkedin.com/patricia regules&elodie van sytzama

·      Ondersteunende professionals werden Leidinggevenden met een visie

·      Loyalisten – verstokt in de organisatie – stapten daaruit en begonnen aan iets nieuws.

Naast het hele verhaal van Patricia vind je hier nog meer ervaringen.

Heb jij het verlangen om jouw versie van de beste Vrouwelijke Leider te zijn met focus, impact en vrijheid van denken, om plannen voor de organisatie maken en uitvoeren op een manier die helemaal bij jou past, zonder belemmerende regels en oordelen van anderen en van jezelf?

Dan nodig ik je uit om mee te doen aan de Women Leaders Mastermind en kom ik graag met je in gesprek.

Als je je vóór 18 maart inschrijft, en eerst nog even aanmeldt voor een intakegesprek, krijg je de tot dan geldende vroegboekkorting. Lees hier alles wat je nodig hebt om een afspraak te maken:  Women Leaders Mastermind

Tot gauw!

Elodie

Sharing is Caring:
is dit niet voor jou, deel het dan alsjeblieft met alle vrouwen die je kent die leiderschap in zich hebben en die je dit gunt: natuurlijk leiderschap komt idereen ten goede.