3 tips voor succesvol leiderschap die je niet verwacht

John Cleese schreef een boekje Creativity, a short and cheerful guide’*.  

Hij noemt daarin twee essentiële vaardigheden die nodig zijn voor creativiteit: kunnen spelen en beslissingen kunnen uitstellen.  Hij zegt:

Kunnen spelen zodat je de kracht van je onbewuste brein aanspreekt. Je onderbewuste is de plek van waaruit ideeën ineens oppoppen. Om dat voor elkaar te krijgen zijn (weer) twee dingen nodig:

Kunnen uitstellen van beslissingen zodat er nog nieuwe informatie en nieuwe ideeën kunnen worden toegevoegd zolang het kan. Beslissingen uitstellen is de moeilijkste, moeilijker nog dan spelen. Geen beslissing nemen leidt tot onzekerheid, wat weer leidt tot angstige gevoelens, niet weten waar je aan toe bent.  

Dit zijn lastige dingen om direct toe te passen als je het niet gewend bent, dus ik maak er concrete handvatten van die jij kunt toepassen in je dagelijks leiderschap (voor jezelf en voor anderen)  

  1. Zorg voor heldere vragen (een check vraag voor een heldere vraag is: ‘lost een antwoord op deze vraag het probleem werkelijk op’). Doe dit voor jezelf en voor je medewerkers, coach mensen naar heldere vragen. 
  2. Zorg voor een zinvolle eindtijd (niet uit onrust zodat je ervan af bent, maar een werkelijke eindtijd gebaseerd op feiten).
  3. Gun mensen ruimte om te spelen zonder gestoord te worden en neem die zelf ook regelmatig

De derde tip werd eens aanstekelijk zichtbaar in een concert van Lorenzo Viotti in het Concertgebouw. Stel je een sfeert voor warm en ingetogen en uitbundig en compassievol en verdrietig en vrolijk. Alles tegelijk, menselijk!

De twee sopranen, zus Marina Viotti en Adriana Gonzales, beiden prachtige warme stemmen die raakten, hadden zo’n plezier in waar ze het meest van houdenhun vak, zingen voor publiek – dat het aanstekelijk was. Zo aanstekelijk dat Marina’s uitnodiging om mee te zingen notabene grif werd gevolgd – ik heb normaliter een broertje dood en negatieve associaties bij volgzaam meedoen, maar ook ik zong van harte mee omdat zij het was. Ik zag niemand niet meedoen. Ze deelden hun plezier met het publiek, nodigden uit te delen in het plezier en bemoedigde door nog meer plezier te delen. 

Dus mijn laatste tip is:

Verleid door oprechte liefde voor je vak; deel je enthousiasme voor waar jij goed in bent en laat anderen meedoen waar dat kan en bemoedig ze. Dit geldt voor iedereen met wie jij jouw kwaliteiten wilt delen, medewerkers, collega’s, cliënten, iedereen. Enjoy!

Wil je nog meer leren over hoe je een effectiever leider kunt zijn in je organisatie dan nodig ik je uit eens te kijken op de site van de Negotiation Retreat: https://elodievansytzama.nl/the-negotiation-retreat/

 

 Elodie  

 

 *boekje uitgegeven in 2020 tijdens de in lockdown, her-uitgegeven in 2022 

Directors Club

Voor ambitieuze leidinggevende vakspecialisten!

Welkom, leuk als je je voor mijn nieuwsbrief aanmeldt! 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Meer lezen?

Je vindt dat je ‘het’ moet weten en zelf moet doen omdat je leidinggevende of bestuurder bent. Het is je taak om voor jouw team en je organisatie alles goed te regelen. Je hebt wel...

Herken je dit? In je bestuur moeten bestuursleden wegens uitbreiding van het bestuur onderling zaken overdragen, maar loslaten lukt niet. Het lijkt op een gebrek aan vertrouwen. Je managementteam bestaat uit ervaren en minder ervaren...

Hoogbegaafdheid (HB) en de mogelijkheid om dat van jezelf te beoordelen is relatief aan de uitdagingen die je jezelf stelt. Zo werkt namelijk het HB brein. Je relateert niet aan anderen, maar aan je eigen...

Ik denk dat je je er in herkent Ondanks dat ik Hoogbegaafd (HB) ben, kan ik dit verhaal niet uit mijn hoofd vertellen. Uit MRI onderzoek blijkt dat hoogbegaafde breinen daadwerkelijk biologisch anders zijn, vaak...