11 Redenen waarom jij de directeur-bestuurder- moet zijn, met het bijbehorende salaris!

 1. Met alle ervaring die je hebt is de vraag waarom niet? Uit ervaring weet ik dat je er niet over door hebt gedacht. Jawel?
  Ja, je hebt je afgevraagd wat jij zou doen op die plek en je had allerlei ideeën? Maar heb je je ook afgevraagd hoe je dat zou aanpakken? Waarschijnlijk ben je daar gestopt. Misschien met de gedachte dat je dan nog harder zou moeten werken of dat jij het niet kan.
  O nee? Waarom zou je dat niet kunnen en belangrijker, waarom denk jij dat anderen het beter kunnen?
  En nee, je hoeft niet harder te werken, wel anders en slimmer, maar niet harder. Je zou immers een team om je heen hebben. En hoe zou je daar mee omgaan? Zie je wel, je hebt er ideeën over, dus waarom niet?
 2. Dan moet ik de formele verantwoordelijkheid dragen terwijl ik niet weet of ik dat wel wil in deze organisatie. Ja, hoor es even, jij weet dus hoe het beter zou moeten en ik schat zo in dat het voor de organisatie ook beter zou zijn. Jij weet daarvoor meerdere argumenten te geven, klopt dat? Dus dat het beter moet, en specifiek hoe het beter moet, is een onderdeel van jouw onderhandeling als men jou op die positie wil hebben. De organisatie zal je dankbaar zijn.
 3. Je doet het werk waarschijnlijk al, zoals het aansturen van het team, strategische besluiten nemen en acquisitie, maar je wordt er niet voor betaald. In tegenstelling tot mensen om je heen die eerst de positie en de betaling krijgen en dan pas het werk gaan doen. Kijk maar eens om je heen. Wil je dat er zo met je om wordt gegaan?
 4. Je vindt de titel niet belangrijk. Het gaat je niet om de formele macht van directeur. Liever heb je invloed en die heb je al. Ja dachten meerdere mensen maar zo, je loopt voor op organisatieontwikkeling en dat is prima als jouw organisatie je daarvoor en voor jouw resultaten beloont.
  Maar, als jouw organisatie nog op de oude leest geschoeid is dan doe jij jezelf tekort, en daar wordt niemand beter van. Immers, hoe jij je eigen positie bekleedt, inclusief de waarde die daaraan wordt toegekend door beloning en positie, zegt hoe jij functioneert voor de organisatie.
 5. Hoe zit het in je relatie? Zijn jullie in inkomen en beslisbevoegdheid in het werk gelijkwaardig, gelijkwaardig genoeg? Hebben jullie het daar wel eens over gehad? Hoe ervaar jij het verschil? En je partner? Toen jullie startten was het misschien gelijk, maar ondertussen is dat misschien niet meer zo? Hoe voelt dat?
 6. Of als je alleenstaande moeder bent? Wil je dat je kinderen kunnen studeren? Heb je dat al mee-begroot? Je wilt niet beknibbelen op vakanties, je zonen een mooi pak geven en je dochter een mooie gala jurk. Het is niet fijn als dat niet kan, nog afgezien van het voorbeeld dat je voor ze wilt zijn. En trouwens dit is voor alleenstaande vaders net zo.
 7. En deze geloof je niet. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat het maximum salaris van vrouwen blijft hangen op hun 39e jaar en bij mannen doorstijgt tot hun 48e jaar. Geen wonder dat er in de hogere salarisschalen een gigantisch salarisverschil is. Kortom wacht niet af maar onderneem nu actie!
 8. Vrouwen vallen vaak terug naar armoede in hun pensioen. Gewoon omdat er een salarisverschil is, omdat ze in het leven minder salarisopbouw hebben en dus ook minder pensioen opbouwen en langer blijven leven. Ongelijke echtscheidingsconvenanten kunnen daar nog een schepje bovenop doen en dat kan beroerd uitpakken voor mannen en vrouwen. Dus zorg voor jezelf.
 9. Wist je dat uit onderzoek blijkt dat vrouwen die hun salaris niet goed benchmarken -lees: die minder verdienen dan hun mannelijke counterparts- in hun leven een half miljoen minder verdienen!! Het telt op. Dus vraag wat je collega’s verdienen, het is allang geen geheim meer en je meeste mannelijke peers zijn hier open over.
 10. Wie niet vraagt weet zeker dat ze wordt overgeslagen. Er is geen risico in het vragen, maar wel in het niet vragen. En als je een nee krijgt, vraag je wat je moet doen om een ja te krijgen.
 11. Je kunt het beter en je doet het al! Mijn klanten die eindverantwoordelijkheid kregen en namen zijn niet meer op de vingers van twee handen te tellen, wat een rijkdom om zulke mooie mensen op zulke belangrijke plekken te weten!

 

Wil jij sparren hoe je leven eruit ziet als jij eindverantwoordelijk zou zijn?
Maak een afspraak met me.

Dat kan hier.

Ontvang mail met online coaching

Ik stuur je twee keer in de week een email met een relevant onderwerp of een relevante vraag voor jouw organisatie- en persoonlijk- leiderschap, zodat jij even een moment van reflectie hebt om uit te zoomen uit de waan van die dag en stil te staan bij waar het echt om gaat en de grote lijn.