Heb jij het in je om je team te leiden, de beste versie van jezelf te geven en uitdagingen een stap voor je zijn? Heb jij het in je om de transitie naar meer complexiteit aan te gaan en je team daarin mee te nemen? Heb jij het in je om door het glazen plafond te gaan.

Tegen verwachtingen in je eigen pad volgen, draagvlak creëren op je eigen manier, dat is wat ‘door het glazen plafond’ betekent. Je niet aanpassen aan je omgeving als dat niet goed voelt. Je omgeving meenemen als dat nodig is. Lastige gesprekken voeren met zelfvertrouwen.

Hoe zou het voor je zijn als je je niet anders voelde, maar ‘one of the guys and girls’ met je eigen inbreng. Als een vis in de oceaan.

Leiders die zich aanpassen en meedoen met anderen en die zichzelf onvoldoende kennen en accepteren, lopen risico en veroorzaken ook binnen hun teams risico’s om:

 • niet integer te handelen
 • de talenten van hun medewerkers te beperken en te dwarsbomen
 • beperkte, niet duurzame beslissingen te nemen die niet houdbaar zijn voor de lange termijn
 • cruciale informatie van andersdenkenden te missen
 • zelf de stagnerende factor te zijn in verandering
 • complexiteit te simpel te maken
 • niet de juiste vragen te stellen
 • oplossingen te bedenken voor de verkeerde vragen
 • te vergeten dat klanten de reden van bestaan zijn van de organisatie, burgers van de overheid en patiënten van artsen
 • te missen dat samenwerking verder gaat dan intern, maar ook over de hele keten kan gaan

Je kent de verhalen uit de kranten of aan den lijve met soms vreselijke gevolgen.

Een executive coach is

 • Iemand bij wie je je twijfels, je frustraties, irritaties of blijdschap kwijt kunt
 • Iemand met wie je kunt sparren over oplossingen of ideeën, zodat ze niet in dorre aarde opdrogen als je ze in je bedrijf voorlegt
 • Iemand met wie je onderhandelingen kunt voorbereiden en oefenen
 • Iemand die je valkuilen met je onderzoekt en je helpt er uit te blijven
 • Iemand die je helpt je visie en je pitch helder te krijgen en ze succesvol over te brengen aan je klanten
 • Iemand die je helpt zichtbaar te zijn, maar niet ongemakkelijk

Als je met mij werkt in 1 op 1 coaching sta ik naast je en achter je. Naast de reguliere coach afspraken -live (zeker in het begin) of online- ben ik steeds bereikbaar voor je, denk ik met je mee en kun je me dingen voorleggen.

Zo sta je er in de transitie periode niet alleen voor, maar kun je direct toegevoegde waarde leveren.

Daarom is het zowel voor jou als voor je organisatie aantrekkelijk om met een coach te werken in perioden van transitie, of je nu weggaat, een stap maakt intern of overstapt en een grotere of andere verantwoordelijkheid krijgt. Leiderschapscoaching zorgt dat jij de beste versie van jezelf kunt zijn.

Intake & wat je kunt verwachten

Als je je aanmeldt heb je met mij eerst een intake gesprek waarin we kijken of er een klik is. Zonder klik heeft coaching geen zin. Daarna beslis jij of je met mij in zee wilt 9 maanden.

Een coaching relatie is een intieme relatie waarbij je je soms kwetsbaar voelt. Ten eerste en het belangrijkste is dat je op je coach wilt vertrouwen, niet alleen met gevoelige informatie, maar ook met je gevoelens, angsten en uitdagingen. Ik ben er om je te ondersteunen tijdens je reis naar zelfontdekking, niet om te oordelen of te vertellen wat je moet doen.

Wat mij onderscheidt: ik vertel je niet wat je moet doen maar geef jou de ‘tools’ om zelf je leiderschapsstijl te ontdekken. Ondertussen sta ik naast je en stel je vragen, zodat jij veilig kunt experimenteren, voorbereid bent en niet (meer) in alle valkuilen hoeft te vallen. Ik kan je laten zien waarom het niet lukt, waar de stagnatie zit en hoe je er doorheen komt.

Dat doe ik voor jou en als je wilt ook voor je team. En het is ook mogelijk je omgeving te betrekken bij je ontwikkeling door een 360 graden feedback met betekenisvolle vragen in te zetten.

Mijn streven is steeds dat coaching je tijd oplevert en niet tijd kost. Onze contactmomenten nemen obstakels weg die je anders veel tijd zouden kosten. Daarvoor heb ik overigens wel jouw commitment nodig om het ook echt te proberen. Vandaar dat ik geen losse afspraken met je maak, maar 9 maanden met je samenwerk.

Als je na een gesprek de deur uitloopt heb je altijd iets dat je direct kunt toepassen in de praktijk. Ook daar streef ik naar. Altijd een stap, een actie, een ander perspectief. Dus steeds reflectie en resultaat samen, altijd en-en niet of-of .

Wat mijn klanten over mij zeggen

Wat je krijgt:

 • 9 maanden 1 op 1 coaching met mij
 • Toegang tot mijn persoonlijke telefoonnummer voor WhatsApp
 • Masterclass Natuurlijk Leiderschap in 6 lessen online
 • Regelmatige live gesprekken in Amsterdam, in het begin om de week
 • Materiaal boeken filmpjes gedichten en oefeningen om te reflecteren en nieuwe vaardigheden te oefenen in je dagelijks leven

Mijn ervaring

In mijn leven kom en kwam ik steeds op plaatsten waar innovatieve samenwerking verstoord werd, omdat leiderschap ontbrak. Mijn talent is dat ik zie en voel waar de stagnatie zit, in mensen en in teams, en de moed heb het te onderzoeken en te benoemen. Vaak wordt het wel herkend, maar kiezen managers ervoor het zo te laten. In de 21e eeuw zullen organisaties die zo denken niet overleven, dat weten we inmiddels uit onderzoek zeker.

Onderzoeken en benoemen van stagnatie levert vaak veel weerstand op, maar het is erger om het dan maar niet te doen. Daarom heb ik me verdiept in mediation, onderhandelen en leiderschap, om te leren confronteren en in verbinding te blijven, zodat verschillende meningen samen in dialoog kunnen zijn.

Ik houd mij ruim 25 jaar professioneel bezig met leiderschap, onderhandelen & mediation  (Houthoff, Ahold, ING, Hof van Arbitrage ICC Parijs, ADR Instituut UvA, New Resolution, Mediators Beyond Borders en nu elodievansytzama.nl. Naast deze praktijkervaring heb ik vele opleidingen hierin gevolgd, onder andere aan het Amsterdams ADR instituut, Harvard Project on Negotiation, Pepperdine in Los Angeles,  CEDR in Londen en Women Leadership (Goldsmith & Bennis).

Ik schreef mee aan twee boeken

Het boek Introductie Internationale Mediation, dat ik schreef met dr Hille, is een uitwerking van 20 jaar colleges en werkgroepen over het onderwerp. Mijn aandeel is de toegepaste expertise in de praktijk met betrekking tot onderhandelen, mediation en leiderschap. Het boek is waardevol voor iedereen die internationaal onderhandelt en/of meer wil weten van mediation.

En in het boek De Advocatuur als Onderneming schreef ik het hoofdstuk de vaardigheden en kwaliteiten van bestuurders van advocatenkantoren over wat er nodig is om een onderneming als een advocatenkantoor om te laten gaan met diversiteit en complexiteit en dit te zien als een kans.